Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det där med två

Publicerad 2013-05-30 19:47:20 i Allmänt,

Ja, nu skriver jag om det igen... Det där med att eventuellt skaffa ett barn till. Jag förstår inte varför just denna fråga är så stor för mig. Kanske för att jag är ovan vid att vara så osäker. Jag har alltid känt ganska tydligt att antingen så vill jag något eller så vill jag det inte. Sällan tveksamheter. I alla fall inte vad gäller stora frågor (jag menar, jag kan ha svår beslutsångest vad kommer till typ glass). Men vad gäller att skaffa ett barn till så är det bara  kaos i huvudet på mig.
 
Vore det en bra idé? Vore det en dålig idé? Kommer vi orka? Är det en egoistisk grej eller är det för Nicos skull? Vill Nico ha ett syskon? Är han redo för det? När blir han redo? När är en bra tidpunkt? Tar aldrig slut de där frågorna och inte har jag något svar heller.
 
Första planen var väl att vi skulle försöka i höst så han fick ett syskon strax innan han fyller fyra. Men nu känns det lite njeee. För det första vill jag att Nicos utredning skall vara klar och att hans behov blir mer tydliga, och för det andra känner båd ejag och Hampus att vi skulle behöva en avslappnad sommar utan måsten (nästa sommar då alltså). Så nu är den eventuella kanske-tanken att vi skjuter på det ett år och Nico får ett syskon strax innan han fyller fem (spånar vi utan minsta tanke på att det kanske inte kommer vara lätt som en plätt att så det lilla bebisfröet).
 
Tanken dök upp igen när jag läste Hanapees senaste inlägg om bebisnamn. jag är smått besatt av det där med namn på barn och tänker på det jämt och skriver små listor. Dock delar jag sällan med mig i min extrema skräck att någon skall "sno" mina namn..hehe. Ofta läser jag att människor tycker det är svårast med killnamn, men jag tycker tvärtom. Har massor av killnamn jag tycker om, men tycker det är skitsvårt med tjejnamn.
 
Tänkte faktiskt ändå dela med mig lite idag... så för närvarande är mina favoriter bland killnamn: Zacharias och Amadeus tror jag (minus för att uschliga Carola döpte sitt barn till det)... finns massor av andra namn på listan med men orkar för tillfället inte hämta den. Hampus la dock snabbt in veto vad gällde namnet Leonidas..haha.
Vad gäller tjejnamn tycker jag om Noomi... och Rebecka.... sedan står det still just nu..
 
Nu har Nico i alla fall somnat och jag skall ta det jävligt lugnt för är dödstrött. Lång dag på jobbet och fick knappt sova i natt då Nico ville ha mat mitt i natten och var skitarg då han inte fick det.

Kommentarer

Postat av: Annica

Publicerad 2013-06-01 12:38:48

Hittade precis din blogg och har funnit en ny favorit!
Tack för det. =)

Angående namn, så är det minsann inte lätt. Mina två söners namn kom vi fram till efter mycket funderande. Deras tilläggsnamn var däremot enkla. Namn som kanske inte vore en hit som tilltalsnamn eller namn som den ena föräldern inte riktigt, riktigt gillar men ändå kan acceptera. Ett namn är tingat av ett släktnamn som helst ska finnas i båda led. Om det går.

Hade jag fått en dotter hade hon hetat Evelyn. Jag bjuder på det namnet, take it if you like it. Jag ska iallafall inte ha fler barn.

Hur ljuvligt det än är med de små telningarna så är det ändå på något sätt skönt när man är färdig med den gobiten av livet!

Svar: Tack för namntipset, och välkommen hit :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela