Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Påskpysslande

Publicerad 2013-03-26 14:46:00 i Allmänt,

Som barn älskade jag när vi pysslade tillsammans med mamma vid olika högtider (och även däremellan) och vill gärna att Nico skall få uppleva det. Dock är jag ju inte så bra på traditioner och på att planera, och så är ju Nico inte speciellt intresserad av komplicerade saker som tar för lång tid. Så har nu letat upp lite påskpyssel som jag tror kan vara lagom avancerat för hans, och min, smak.
 
Det jag tror vi skall försöka oss på är:
Alla bilder lånade från ungafakta.se
Kott-kyckling
Jag tänkte att lite kottar kan jag su säkert leta upp ute som han kan få måla på. Skall bara inhandla lite ögon att limma på och papper till näbb.
 
 
Påskkort med tum-kycklingar

Att göra små tumavtryck tycker han säkert är kul. Så kan jag måla dit näbb och fötter och han sätta dit ögon.
 
 
Toarulle-tupp
 

Toarullar han man ju gott om så han kan ju få kladda på med lite färg så köper jag ögon, papper till näbb och lite stjärtfjädrar.
 
Att få måla några ägg kan han ju såklart också få göra, men blir nog kokta sådana eftersom han tror att alla ägg är Kinderägg och gärna slår söner dem för att se om det finns nåt kul inuti :)
 
Så på påskafton blir det att vandra runt bland släkten och säga glad påsk. Blir nog utan utklädning dock eftersom jag tror att han skulle protestera mot det. Fast lite fräknar kanske han kan få. Var en liten flicka på dagis som hade påskkärringsfräknar på näsan idag (var påskfest för barnen) och Nico skrattade riktigt mycket när han såg henne.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela