Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ny stil - nytt namn

Publicerad 2013-03-23 21:29:00 i Allmänt,

 
 Efter att ha försökt ändra header i timmar så ger jag nu upp. Bloggen är i alla fall lite ljusare och kanske lite mer lättläst, men ni får ut med en bild på en jävla matta tills någon som fattar det här med blogg.se:s fucking mall. Feel free to jump in för varje gång jag skall ändra bilden så blir den antingen för liten eller så krymper rubriken. *sliter mitt hår i frustration*
 
I alla fall har bloggen genomgått ett litet namnbyte eftersom den inte bara handlar om vad som händer hemma hos mig utan lite mer. Förutom att jag tycker att "kort men tjock" låter sådär lite trevligt så är det också något av en protest mot rådande ideal, och jag tycker att man som småtjock skall kunna vara stolt över sig själv ändå.
Jag har märkt att om jag bland andra människor någon gång nämner min vikt så börjar folk besvärat skruva på sig och säger saker "nej men inte är du tjock". Detta stör mig på flera plan. Dels känns det som om de känner genans i den situationen vilket får mig att känna att deras underliggande känsla är att jag borde skämmas över min vikt. Dels känner jag mig idiotförklarad då jag är fullt medveten om att jag är lite överviktig, och man behöver inte ljuga för mig. Inte så att jag är ett stort fläskberg men jag har mina trivselkilon och några till, och är inte i närheten av smal. Men man behöver inte säga saker som skall få mig att må bättre över detta faktum, för jag mår inte dåligt.
 
När jag hamnar i sådana situationer har jag alltid lust att berätta för dem att jag varit riktigt smal och inte var ett dugg lyckligare då. Jag led av ätstörningar under tonåren och gick i behandling i många år. Trodde att om jag bara blev tillräckligt smal så skulle jag ha kontroll, vara lycklig, bli omtyckt and so on.
Men det kom en dag då jag bestämde mig för att jag hellre var småfet och lycklig än smal och olycklig. Inte så att alla smala människor är olyckliga, men jag var det. Att sluta bry mig om vikt var ett medveten val.
Sedan kan jag bli hälsosammare och som ett led i detta tappa några kilo, men det får ta sin tid och jag tänker inte stressa och inte skämmas. För jag är bra precis som jag är. Fin precis som jag är. Kort men tjock :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela