Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag skall bara...

Publicerad 2013-03-30 19:13:56 i Allmänt,

Nico kör lite det där Alfons Åberg-stuket när han skall sova... Jag skall bara... Men eftersom han inte kan säga just de orden så kör han med att han vill ha youghurt. Han vet att han inte får leka och så vidare, men har innan märkt att jag har svårt att säga nej om han hävdar att han är hungrig. Nu har jag dock satt stopp för detta, för de senaste gångerna har han tagit en halv, eller en, sked på sin höjd och sedan vill han inte ha. Så det är enbart ett sätt att vinna tid på.
 
Idag vet jag till exempel att han omöjligt kan vara hungrig. Han tvärdäckade när vi hade varit ute så mycket och sov fram tills middagen som då blev ganska sent. Först skulle han inte vakna och äta alls tyckte han, och satt på sin stol och tjurade. Sedan åt han, och åt och åt... Var riktigt kul med tanke på hur han kan peta i maten. Men det var en riktig vuxenportion med spaggethi och köttfärssås, plus majs och gurka.
 
Kul att se hur glad han var av att vara ute och röja och hur gott han sov sedan. Imorgon blir det repris, förutom den tid vi kommer spendera på kalas hos mamma så kommer det mesta av tiden att gå till att fortsätta röjningen i trädgården. Just nu mest Hampus som sliter dock medan jag passar barnet som gärna rusar ut på gata eller nerför trappor om han får chansen.
Och när de tre fällda träden är borta från tomten så skall två till träd och ett antal buskar ner också. När det är klart är det dags att införskaffa Nicos lekplats. Gungor, sandlåda och torn med rutschkana skall det bli, och så en pool till sommaren.
 
Nu skall jag fortsätta försöka få liten att sova. En sak får man ju säga att hans tjat om youghurt i alla fall innebär lite omväxling från hans ständiga: nää äää. Nu är det istället: joo ooo, man hör innefrån hans tält.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela