Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hatspridare

Publicerad 2013-03-03 14:54:57 i Allmänt,

När debatten om näthatet startade så tyckte jag ju såklart att det var helt hemskt det man fick läsa och höra. Dock tänkte jag nog att "det där drabbar nog mest väldigt kända personer". Jag tänkte att det drabbade skådespelare, sådana som jobbar på tv, politiker och storbloggare - alltså sådana som syns väldigt mycket.
Själv läser jag nästan aldrig kommentarerna på andras bloggar så hade ingen egentlig uppfattning om vad som skrivs där.
 
Nu det senaste har jag dock uppmärksammat på de bloggar jag läser att det sker väldigt mycket otrevligt i kommentatorsfälten. Detta sker främst när bloggaren är en kvinna, hon skriver om något som rör feminism/jämställdhet/genus och det är framför allt män som kommenterar på detta sätt.
 
Jag är helt för att man skall få kommentera och få lov att ha andra åsikter, och de kommentarer jag läser innehåller inga dödshot eller hot av annat slag. Det som slår mig är att varje gång en kvinna skriver om sådana frågor så är det män som skall kommentera på ett otrevligt sätt med tydlig avsikt att förminska och trycka ner kvinnan och hennes åsikter. Gärna genom att få henne att verka korkad/obildad genom att (ofta vagt och utan källa) framhålla någon enstaka forskningsrapport som motsäger kvinnans ståndpunkt (och ofta har de själva feltolkat betydelsen av den rapporten) eller genom att totalt ignorera hela blogginläggets budskap och fokusera enbart på ett ordval någonstans i texten som de ogillar.
 
Jag funderar så på vilka dessa män är. Varför de känner sig så otroligt hotade. Det känns ju nästan som om de medvetet lusläser alla dessa feministiska bloggar enbart för att kunna "trycka till" vid varje tillfälle de får. De vill så uppenbart tysta.
Själv känner jag ju så många helt underbara och kloka män som håller med mig om mina åsikter kring könsroller och liknande, och jag vill ju gärna tro att att de jag träffat inte är undantagen. Jag tror ju faktiskt att de allra flesta män är good guys. Så vilka är de där idioterna? Var gömmer de sig?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela