Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Eftermiddag med plutt

Publicerad 2013-03-12 18:59:05 i Allmänt,

Det var en glad unge som jag hämtade på dagis idag.
När vi kom hem gick han in på sitt rum och ville leka för sig själv ett tag innan han kom ut och berättade att han ville ha köttbullar och mos. Han äter bra mycket bättre sedan han börjat tala om vad han vill ha.
Nu kanske någon reagerar och tycker att alla skall äta samma sak och samtidigt i en familj. På det kan jag svara såsom såhär. Vi äter middag tillsammans i familjen några gånger i veckan, men vissa dagar är vi vuxna lite mindre hungriga och jag tror på att det bästa är att äta när man är hungrig och inte en viss tid eftersom man ska äta då.
Jag tror att människor i allmänhet äter mer än vad de borde just eftersom man äter för att man borde vissa tider istället för att känna efter om man verkligen är hungrig. Så därför anpassar vi ganska mycket efter när Nico säger att han vill äta. Annars lagar jag mat som han inte vill äta, och det är ju slöseri. Att säga att han måste äta när han inte är hungrig sabbar ju bara hungerkänslor och skapar ett konstigt förhållande till mat. Det är i alla fall vad jag tycker.
 
Och att vi sällan äter samma mat beror på att Nico äter ganska få saker och vi inte är så sugna på att äta just de sakerna jämt. Han äter t.ex. inte kött (som rent kött, köttbit) och inte sås heller. Man kan sammanfatta det han äter i middagsväg med köttbullar, mos, fiskpinnar, hamburgare, korv, macaroner, pommes, pytt i panna och i vissa fall lite köttfärssås. Han kan ibland äta lite pannkaka eller våffla också, men det är ingen favorit. På dagis äter han dock nästan allt så han får i sig näring där. Majs och gurka äter han som tillbehör till.
Sedan äter han ju frukt, yoghurt och mackor också som frukost och mellanmål och så.
 
Efter att han ätit så tog han Hampus i handen och ville sitta i rummet och se lite film med honom, så då gjorde de det. Sedan kom han ut till mig och vi sjöng lite och tittade i en bok.
Nu sitter han och skrattar gott åt något ryskt barnprogram på YouTube varvat med lek med iPaden.
 
En vanlig eftermiddag/kväll med andra ord.
Imorgon har dagis stängt så då blir det mysdag. Vi skall dock ha hit byggubben på morgonen och så skall jag försöka träna lite också. Och på kvällen är det föräldrakurs :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela