Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag och gamlingarna

Publicerad 2013-06-01 19:42:49 i Allmänt,

Hörde att SMHI skall börja gå ut med sådan där varning när temperaturen är väldigt hög flera dagar i rad, eftersom det kan vara skadligt för hälsan för (främst) gamla människor.... och så för mig då.
Jag är verkligen inte tålig vad gäller riktig sommarvärme. Jag är en sådan där som irriterar andra genom att klaga för att solen lyser för mycket. När andra lyckliga hoppar iväg till stranden eller annan sommaraktivitet så ligger jag helt inne i ett svalt rum och halvdör. Jag fattar inte hur andra klarar av det.
Sommarkvällar = love it! men sommardagar.... pust och stön.
 
Idag var en sådan dag... och dessutom hade vi mycket att göra. Jag klarade dock knappt av att röra mig. Fem minuter i solen och jag fick gå in och sätta mig och vila i en kvart.... eller mer. Svetten har runnit hela dagen till den grad att man hade kunnat krama ur min BH (mysig illustration, jag vet).
 
Stackars maken har dock slitit och släpat i gasset och rivit och hållt på. Han är duktig han, men jag kompenserar genom att ta Nico varje morgon och låta honom sova till lunch typ. Jag skall också ut och slänga skräp i containern när Nico somnat.
 
Nico är som en mix av oss två. Han tål att vara i solen och leka bättre än mig men sedan vill han helst chilla i skuggan... och inte vill han äta på dagen heller om det är varmt utan han laddar med rejäl frukost och äter igen när det blivit kväll.
Idag hälsade vi på hans mormor och morfar på morgonen, sedan fick han leka i en balja vatten på altanen ett tag och efter det har han mest suttit i sin vagn och tagit det lugnt och tittat på när vi (Hampus) jobbat.
På kvällen innan det var dags att sova lekte vi dock med hans små figurer och dansade lite.
 
Jag var så lycklig när regnet kom och det började blåsa svalt. Behöver gå och lägga mig i kylskåpet typ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela