Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Förnedrande mot både män och kvinnor

Publicerad 2013-06-13 12:25:21 i Allmänt,

Idag kan man läsa denna artikel på Aftonbladet. Kortfattat handlar det om två kvinnor som nu anmält sin arbetsgivare efter att de på arbetet under lång tid kallat kvinnorna för horor, tagit dem på bröst och rumpa och kastat dem i sopcontainern inför annan skrattande personal. Det hela gick så långt att kvinnorna inte klarade av att gå till arbetet och fick självmordstankar.
 
Om vi först stannar där så tänker man att det är helt sjukt. Man förundras på ett negativt sätt över att det i dagens samhälle fortfarande kan ske sådana saker, och tänker att detta så tydligt visar på att det fortfarande lever kvar en syn på kvinnan som något av en livegen - en andra klassens medborgare som man kan behandla lite hur som helst.
 
När man sedan läser vidare blir man än mer chockad då de anmälda männen som var kvinnornas arbetsledare inte ens förnekar det som inträffat utan hävdar att de "försökt liva upp stämningen" och att det är "en grabbig jargong". Som att det som skett är en trivialitet. Som om detta skulle vara naturligt beteende för män.
 
Jag känner att en händelse, och ett försvar, som detta inte bara är extremt förnedrande mot kvinnor utan också förnedrande mot män. För vet ni vad, jag känner massor av män och ett sådant beteende är inte naturligt för dem. De kallar inte kvinnor för horor för att skoja till det lite och de anser inte att det är accepterad grabbighet att ta ofrivilliga kvinnor på brösten - och jag kan lova att de inte uppskattar att klumpas ihop med idioterna som gör sådant när de försvarar sig med att "män gör sådant".

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela