Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Traderaköpt

Publicerad 2013-07-08 08:55:01 i Allmänt,

Här sitter jag och försöker vakna i huvudet efter att Nico drog upp mig vid 6 imorse. Idag måste han sjutton sova middag och somna senare på kvällen. Vill inte upp tidigt varje morgonen. Men är kanske ändå rätt kört då byggkillarna kommer vid 7 på morgonen och numera måste gå inne i huset för att kunna komma åt att arbeta och det lär ju Nico vakna av.
Just nu sitter han dock och försöker se på film medan byggkillarna sågar och det stör honom tydligen så han vrålar : NEJ! åt dem och viftar med pekfingret.
 
Har även spenderat morgonen med att slänga ut död fågel som Norpan, katten, släpar in... hon tar in den, jag kstar ut den, hon tar in den, jag kastar ut den... och så vidare.
Nico väntar bara på att kunna gå ner till mormor och morfar han. Han ringer låtsassamtal där han spelar rollen av morfar och jag skall spela Nico och så lovar han sig själv cola när han kommer ner :)
 
Jag har också kommit in i en ny Tradera-period. Ett tag köpte jag ju massor av barnkläder och känns som om det snart börjar bli dags igen då Nico vuxit en del. Dock tycker jag inte att det funnits så mycket kul kläder det sista. Hittade dock ett par färgglada Villervalla tights som jag köpte igår.
 
Ursäkta de pyttesmå bilderna men då auktionerna är avslutade är det bara de jag kan få tag på :) Ni kan ju alltid använda förstoringsglas eller fantasin eller något.
 
Det blev även ett bäddset med Pippi Långstrump på samt en radiostyrd Blixten-bil från filmen Bilar. Den tror jag att Nico kommer att älska,
 
             
 
 
 

Kommentarer

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2013-07-08 10:58:08

Vilka glada byxor! Jag har extremt bra syn = inga problem att se dem ;-)

Och hrrrrm, klockan 6 är rena sovmorgonen i den här familjen, tycker att det låter helt fantastiskt lyxigt - haha! Men man har ju så att säga olika referensramar... Jag och Lisa tycker förstås att när han lägger sig två timmar senare på kvällen nu på sommaren, ja, då borde han vakna åtminstone en timme senare på morgonen. Men icke, klockan 5 är grejen. I Tyskland somnade han inte förrän framåt 22.30, och då sov han faktiskt till 6.30. Men så sent orkar jag inte vara vaken i vanliga fall...

Svar: Jo men det är ju så att allt är relativt. Innan vaknade Nico också alltid vid 5 och då tyckte jag såklart att det var hemskt, och när han började sova till 6 tyckte jag det var semester i typ två veckor innan jag började tycka att det var rätt hemskt det också :) Han har faktiskt haft perioder då han sover till 7-7.30 men bara för att det är semestertider så vägrar han såklart det nu.
Knyttet

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2013-07-08 13:47:47

Ja, jag minns när Adrian vaknade typ 10 ggr per natt och vänner till oss suckade när deras barn vaknat EN gång den natten. Men sedan vaknade Adrian alltmer sällan, och då var det ju lika jobbigt att behöva bli väckt tre gånger som 10... Sömn är hur som helst ett ständigt tema, känner jag :-)

Svar: Ja sömnbristen var en sak man inte riktigt hade förutsett när man skaffade barn, i alla fall inte omfattningen av den. De utan barn inser inte hur undervärderat sömn, sovmorgonar och att ha ro att läsa en bok är :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela