Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Sannas bloggutmaning

Publicerad 2013-07-28 13:03:47 i Allmänt,

Sanna utmanade sina läsare att berätta om när de kom på att de var hetero (som en motvikt till alla "när kom du på att du var homo") och när jag nu gav mig i kast med att besvara detta så insåg jag att det inte var lätt. Jag vet inte om jag någonsin identifierat mig riktigt som hetero, även om jag ju om man ser på min förhållandehistorik ju är det.
 
Vad jag minns var jag i det närmaste asexuell rätt länge. Eller rättare sagt så skrämde allt som hade med sex att göra skiten ur mig. Som person har jag naturligt en rädsla mot allt jag inte redan gjort och därmed inte vet om jag behärskar. Sex var inget som lockade mig och inget jag alls ville syssla med. Vad gällde känslobiten kunde jag nog ha romantiska känslor både för killar och tjejer, men för enkelhetens skull så berättade jag enbart för andra om killarna. Inte egentligen av skam eller så, för sådant sket jag i, utan eftersom det var en liten ort och de tjejer man kanske kände något för med största snnolikhet var hetero så det var bara onödigt att ta upp det hela. Praktiskt lagd som jag är så kände jag väl också att om jag nu tyckte om både killar och tjejer så var det mer behändigt att sikta på killsidan, framför allt utbudsmässigt.
 
Sedan blev det ju så tillslut att man kände sig tvungen att ha sex, hade det, kom på att det var rätt nice and so on. Pojkvänner kom och gick och även om jag kunde träffa tjejer som jag kände något mer för så var det ju i princip bara heterotjejer som kom i mig väg och att aktivt söka efter något annat kände jag inte för... Med tanke på hur jag hade våndats innan jag gjorde sexualdebut med en kille så kände jag faktiskt inte för att göra om hela processen med ett nytt kön.
 
Och efter många turer så träffade jag ju min man, som är den bäste av dem alla, och något behov att testa annat fanns inte alls mer. Så trots att jag enbart haft pojkvänner och nu är gift med en man så känner jag mig väl inte helt hetero.... och känner inte att det är så viktigt för mig att ha en definition. Om någon med pistol mot min panna skulle kräva ett svar kanske det hade blivit att jag nog är bi, men att jag lutar mer åt killar.... Fast mest tycker jag ju om androgyna personer oavsett kön... eller jag vet inte, spelar det så stor roll? Jag älskar min man, och han är man, men jag skulle älska honom lika mycket om han en dag sa att han ville byta kön :)
 
Och nu gjorde jag något så all text blev kursiv och jag kan inte ändra tillbaka..haha

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela