Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Feberyran fortsätter

Publicerad 2013-07-17 18:37:39 i Allmänt,

Har fortsatt underlig feber utan andra symtom (skall uppsöka läkare imorgon) så får inte mycket gjort och har inte speciellt många kloka tankar att komma med. För att i alla fall skriva något tänkte jag bara kommentera lite av det jag idag läst och hur jag reagerat på det... inga djupanalyser direkt utan mer spontana tankar.
 
Först ut är den helt sjuka nyheten om den norska kvinnan i Dubai som anmälde att hon våldtagits men istället själv blev dömd till fängelse för sex utanför äktenskapet. Sådant gör en bara mörkrädd.
 
En mindre allvarlig "nyhet" är Aftonbladet-skvallret om att Brad Pitt och Angelina Jolie har det smutsigt hemma och ibland inte duschar under långa perioder. Antar att det är meningen att man skall tycka usch men jag tyckte det var lite härligt att även de kända kan sunka till det lite som alla andra småbarnsföräldrar.
 
Och när vi är inne på kändisskap så tyckte jag att nyheten om att den misstänkte Bostonbombaren fått pryda senaste omslaget av Rollings Stones på något sätt speglar lite av det som jag ser som negativt bland unga idag... Kändishetsen, bara du blir känd så spelar det ingen roll varför och även den som gör de mest hemska saker kan bli hyllad, samt utseendefixeringen och att man blandar ihop yta med innehåll. Detta med tanke på att en del hävdat att han "är för snygg för att vara skyldig".
 
I DN kunde man läsa den helt sjuka nyheten att sexuella övergrepp inom militären i USA kostar dem 23 miljarder kronor om året! Kanske inte överraskande med tanke på den typ av mentalitet de verkar ha där, men ändå.
 
Den nyhet jag följt mest och som upprör mig mest just nu är dock frikännandet av Zimmerman i USA efter att han skjutit ihjäl den 17årige Trayvon Martin. Hela fallet bara stinker rasism och man mår dåligt när man hör om hur det anses berättigat av Zimmerman att förfölja Martin då han verkade misstänkt då han var mörkhyad, hade hoodie på sig och gick ute i regn... En skuggning som sedan slutade med konfrontation och att Martin skjöts.
 
I övrigt sitter jag mest och yrar kan jag meddela.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela