Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Badpaus

Publicerad 2013-07-13 16:18:47 i Allmänt,

Idag har vi storstädningen här hemma... och Hampus grejar med el och tak också... han är mer effektiv än mig kan man säga. För mig tar det evigheter att städa och jag mår inte helt hundra idag heller. Känner mig skum i halsen, som om jag kanske håller på att bli sjuk. Ser i alla fall ok ut i vardagsrummet nu. Bara alla andra rum kvar.
 
Kan vara att jag inte fick sova så bra i natt heller. Nico vaknad mitt i natten och var pigg ett tag och lät mig inte sova och så vaknade han astidigt i morse. Så vi åkte tidigt iväg och handlade och så hämtade jag ut en radiostyrd bil jag hade köpt åt honom så han hade något kul att leka med.
 
Efter lunch hörde mamma och pappa av sig och frågade om vi ville till stranden, så jag och Nico följde med dem. Nico var överlycklig över att få bada med sin morfar och när det dessutom fanns en "båt" att åka på så var glädjen ännu större (båten var en slags grej som man egentligen skall åka på efter en båt). Så de plaskade och busade och höll på tills Nico meddelade at han ville åka hem.
 
 
 
 
 
 
När en man på stranden frågade vad Nico hette så pekade han på sig själv och sa "Nicholas" (fast han vände sig om och sa det ganska tyst eftersom han var blyg) och när vi kom hem och jag bad honom berätta för sin pappa vad han hade gjort på stranden så sa han: "Båt". Språkligt är det stora framsteg för honom att benämna sig själv när någon frågar samt att kunna svara på frågor som handlar om dåtid!

Nu är han trött och ser på film i soffan med napp och snutte. Han meddelade att han tänkte "schoova", men det hoppas jag verkligen inte att han gör. Ikväll får han sjutton vara vaken ett tag så jag slipper gå upp innan 06 imorgon också. Fattar inte varför jag måste släpa honom ur sängen strax efter 07 de dagar han skall till dagis i vanliga fall men han skall vakna så här tidigt när han har ledigt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela