Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ögongodis

Publicerad 2013-12-18 16:50:46 i Allmänt,

Jag hade ju kunnat välja att idag skriva om något viktigt, djupt och analyserande - eller så kan jag bjuda på lite ögongodis. Väljer alternativ två, för det innebär inte så mycket hjärnkapacitet och min hjärna är för tillfället trött.
 
Klipp ett är dock lite intressant ur en feministisk synpunkt, även om det är gammalt nu och diskussionen för länge sedan avslutad. Jag missade dock att den pågick när det begav sig så var lite kul att se att jag inte varit ensam om min reaktion. Det handlar om att många blivit lite upprörda när Star Trek - Into darkness släpptes eftersom en av de kvinnliga huvudpersonerna i filmen har en helt omotiverad halvnaken scen. Jag minns att jag kände irritation när jag såg filmen just när den scenen kom för jag kände att det var så himla onödigt att visa upp en tjej i underkläder "bara för att" helt plötsligt. I klippet nedan försöker regissören försvara det hela, men jag tycker inte att hans ursäkter håller. Onödig sexism, en scen som borde ha skippats. Punkt. Så är det.
Han försöker även med att försvara det hela med att man minsann spelade in en dusch-scen med Benedict Cumberbatch också... men för det första klipptes den scenen bort från slutprodukten och för det andra så är det inte riktigt samma sak med en tjej i underkläder som verkligen "här är jag"-poserar och att få se den bara överkroppen på en man som står och surar i en dusch.
 
 
Klipp två är en intervju som jag inte ens lyssnat på eftersom jag inte kunde höra vad de sa när sonen såg film precis bredvid, men var spelar det för roll. Det är Benedict Cumberbatch och Tom Hiddleston i samma intervju. De två hetaste i filmvärlden i samma bildruta.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela