Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ny seriefavorit - Almost Human

Publicerad 2013-12-10 21:00:28 i Allmänt,

Precis när jag var som mest sorgsen över att The Walking Dead tog uppehåll så upptäckte vi en ny underbar serie - Almost Human. En polisserie som utspelar sig i framtiden. Som om CSI träffat och blivit kär i Star Trek och de tillsammans fick en baby i form av denna serie. Mordgåta + scifi - det bästa av två världar. I´m in love.
 
Bra skådisar och bra effekter är det också. Riktigt snyggt gjord och med en humor som tilltalar mig. Dock klarar den inga feministiska tester då huvudpersonerna är män. En kvinnlig chef har en stor del i serien och det finns en kvinnlig kollega som har en medelstor roll, men i huvudsak är det män, bara män, i framtiden. Lite synd.
 
 
Men om jag skall skita i att jag önskar att den var lite mer 50/50 vad gäller kvinnor och män så ääälskar jag den.
Karl Urban, som spelar en av huvudrollerna, var ju redan innan lite av en favvis efter hans roll i StarTrek-filmerna (även om jag kan ogilla att han nästan alltid tycks spela män med den klassika amerikanske grottmänniskementaliteten). Michael Ealy, som spelar den andra huvudrollen, gör det riktigt bra. Känner inte till honom så väl innan även om han var med i serien Flach Forward som jag tyckte mycket om innan den lades ner.
Och så är ju Mackenzie Crook med i en ganska stor roll också, och honom är jag väldigt förtjust i.
 Den största kvinnliga huvudrollen spelas av Lily Taylor, och hon gör det väldigt bra.
 
Rekommenderas verkligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela