Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Min lilla Pippi

Publicerad 2013-12-26 17:02:22 i Allmänt,

Ok, här kommer ett barninlägg (dvs ett inlägg om barn, inte för barn). Ett inlägg fullt av sådana där detaljer som enbart föräldrar eller nära släktingar kanske finner roande. Det kommer även innehålla toalettbesök. Ni vet ju hur föräldrar har den irriterande vanan att prata om sina barns bajs och så. Ville bara förvarna så att man har möjligheten att sluta läsa nu.
 
Vi börjar ofarligt i alla fall. Nico har även idag varit lite skum i humöret. Känts lite febrig till och från, pendlat mellan att vara glad och busa, vara småledsen och att ligga under en filt i soffan och se film. Och han har knappt ätit alls på flera dagar. Så är väldigt svårt att avgöra om han är frisk eller sjuk eller vad det är frågan om.
 
Han fick leka med mormor och morfar en stund idag i alla fall och då var han glad. Han ville vara Pippi Långstump så mamma gjorde tofsar på honom och han tyckte att han var så fin.
 
 
 
Så till pott-relaterade saker då. Vi fick ju för ett tag sedan en potta av några vänner till oss. Vi har inte velat tjata om det hela utan låta Nico ta det i sin egen takt och efter en period då han ej ville använda pottan alls så har han de senaste dagarna utan att vi sagt något alls gått på pottan varje gång han skall kissa. Dock har han aldrig gjort nummer två, så att säga. Han gör det i blöjan och vill gå på pottan direkt efter istället.
Idag medan jag stod och diskade och Hampus satt vi datorn så gick Nico dock iväg själv och kom sedan sååå stolt ut i vardagsrummet med pottan i högsta hugg för att visa att han minsann gjort nummer två. Applåder och klistermärken blev det.
Hade varit SÅ skönt att slippa blöjbyten!
 
Nu har vi hysteriskt städat och gjort oss klara inför lillebror och tjejs besök bara för att inse att vi sett fel på klockan och det är en timme kvar tills de kommer. Så nu får vi stå ut med en timmes tjat från Nico som ju fått höra att de skulle komma nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela