Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ibland känner man sig mindre bra

Publicerad 2013-12-05 20:18:09 i Allmänt,

Jag brottas ofta med funderingar kring när det är läge att vabba. Jag vill ju inte vara den som skippar jobbet och förlorar pengar för att Nico är lite trött för att han sovit dåligt och jag misstolkar varje liten grej som sjukdom, men man vill inte heller vara den som bara tänker på jobb och pengar och skickar ett sjukt barn till dagis.
Speciellt tänkte jag på detta under början av veckan då Nico var väldigt trött efter dagis och bara somnade direkt. Så tog tempen som inte alls visade på feber och tänkte att han det nog var sömnen som vart dålig.
Men så igår meddelade de på dagis att han varit väldigt trött och dålig i magen och känts varm. Så trots att tempen fortfarande inte visade feber igår kväll så var jag hemma med honom idag.
Han har vart glad idag men lite tröttare än vanligt och nu på kvällen så tog jag tempen och insåg att tempen är trasig. Känns lagom jobbigt att man kanske skickat ett sjukt barn till dagis i flera dagar. Anledningen till att jag insåg detta var att den inte visade på feber trots att han är påtagligt varm och väldigt feberyr och tokig just nu. Han har ju en tendens att bete sig som ett fyllo när han har feber.
 
Just nu skall han göra allt i sängen förutom att sova. Han påbörjade till exempel en lek, som han gallskriker om man inte spelar med i.
 
Nico: Vad är klockan mamma?
Jag: Åtta
Nico: Min tur.... min tur? Vad är klockan Nicholas??!!
Jag: Ok, vad är klockan Nicholas?
Nico: Sju
Nico: Vad är klockan mamma?....
 
och så vidare.. om och om igen. Nu har han dock ett påhittat telefonsamtal med någon i sin leksakstelefon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela