Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Appropå det där med kritik

Publicerad 2013-12-30 19:53:22 i Allmänt,

Med tanke på det tidigare inlägget jag skrev och angående det att radikalfeminister, och övriga feminister, ofta anklagas för att inte tåla kritik eller alltid hålla varandra om ryggen så vill jag länka till Lady Dahmers inlägg idag. För jag tycker att det hon skriver är väldigt intressant och förstår verkligen hur hon tänker.
 
Tidigare var jag också av inställningen att många inom feminismen till synes var en slags sluten grupp som "gaddade ihop sig" och blockerade alla som kommenterade kritiskt, vilket jag såg som ett tecken på att de inte kunde hantera andra åsikter än sina egna... och det störde mig. Men efter hand har mina erfarenheter börjat få mig att förstå varför de gör som de gör. Varje kritik man kan tänkas yppa gällande något en feminist skriver tycks omedelbart bana vägen för att bekräfta andras fördomar, skapa utrymme för skitsnack och ge näring till antifemnism - när det inte alls var det man avsåg!
 
Säg till exempel att jag skulle skriva något kritisk om något LD eller Fanny skriver... så kanske jag enbart menar att jag tycker annorlunda på just den punkten men plöstligt får jag massa påhejare som tycker att "ja visst är feminister sjuka i huvudet/extrema/etc" och så har jag plötsligt blivit startskottet för att sprida åsikter jag inte alls håller med om. Och även om den kritik jag framförde var saklig och berättigad så kanske allt det som följer på detta inte alls är detta.
 
Det påminner mig lite om när man yppar ord i stil med "Ja jag tycker att invandrarpolitiken är en viktig fråga som bör diskuteras", och det man avser är att man kanske tycker att vi bör satsa lite mer på att ta väl hand om de som kommer hit, och helt plöstligt bara väller det fram rasism från alla håll och kanter eftersom de tolkat det du sa/skrev på ett helt annat sätt. Och när utomstående sedan hör eller läser det hela så ser det ju ut som om jag är en del av detta.
 
Så jag kan verkligen förstå de som väljer att inte kritisera en viss typ av ämnen alls, eftersom de vet vad som följer. Och jag kan förstå de som väljer att ta bort en viss typ av kommentarer, av samma skäl.

Kommentarer

Postat av: fanny/Mslackerbitch

Publicerad 2013-12-30 20:30:36

bra inlägg.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela