Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Undvik nålar i ryggen

Publicerad 2013-08-07 19:31:53 i Allmänt,

Idag var det upp tidigt och till Östras infektionsklinik där jag fick träffa den mycket trevliga läkaren Jenny Lindahl. När man är så sjukhusrädd som jag är det underbart att komma till en läkare som man omedelbart känner förtroende för.
Jag visste innan att jag skulle bli stucken i ryggen (lubardpunktion?) och var ganska nervös. Fick veta att vissa knappt känner det alls medan andra tycker att det gör mycket ont. Jag var såklart en av de senare. SÅ JÄVLA ONT gjorde det. Kändes som ett extremt tryck inne i ryggraden som om den trycktes isär.... och så ligga stilla med den smärtan medan vätskan sakta droppade ur... Fy fan. Har fortfarande ont i ryggen.
 
I alla fall visade provet med en gång att jag haft ett virus i hjärnan/hjärnhinnorna. Det skickades iväg på analys och om två veckor vet jag förhoppningsvis vad det var. Hennes gissning var att det antingen är herpes, finns tydligen en sort som kan ligga vilande i kroppen och ge blåsor på hjärnan) eller vattenkoppsvirus (som också kan ligga vilande sedan man  haft det första gången och sedan ge bältros på hjärnan). I alla fall är det värsta över men det kan ta månader, upp till ett år, innan det läkt helt.
 
Efteråt åkte jag och Hampus på shoppingtur. Köptes innertak, dörrfoder, dörrar, dörrhandtag, säng, garderobsinredning och mycket mer. Full bil.
Mamma och pappa hade hämtat Nico på dagis så vi möttes alla upp hemma hos oss efteråt och sedan kom byggchefen på besök och vi hade ett bra samtal där vi planerade upp det sista av bygget.
 
Nu väntar jag på att Nico skall somna så att jag kan måla lister i sovrummet. Målsättningen är att det skall vara helt klart att flytta in där nu i helgen. Badrummet fick våtrumsmatta på golvet idag och får väggar imorgon så förhoppningsvis kan rörläggaren komma och badrummet kan bli klart på fredag = riva det gamla = snart nytt kök!
 
Trött men glad.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-08-07 21:03:58

Är så glad för er skull, ni har verkligen haft det jobbigt nu med ALLT. KRAM på er alla tre älsklingar :)/Mamma

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2013-08-10 12:25:08

Du producerar så mycket text att jag knappt hinner med, men har förstått att du haft en lurig sjuka under sommaren, fy! Låter verkligen otäckt med det där sticket, jag hade nog hamnat i AAAAJ-kategorin jag också. Hoppas det är över till 100% nu!

Svar: Men för det mesta producerar jag bara blaj-texter där jag babblar om vad jag gör på dagarna så du missar inte så mycket :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela