Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lite tips i alla fall

Publicerad 2013-08-01 19:46:43 i Allmänt,

Det kan ju ibland tyckas som om jag kritiserar feminism mer än vad jag håller med, men det är bara skenet som bedrar. I själva verket tycker jag ju att feminism är skitviktigt - jag tycker bara om att problematisera och haka upp mig på detaljer.
 
Nu idag läste jag ett intressant inlägg skrivit av Schmenus i vilket jag kunde kände igen mycket som man själv har tänkt. Det där paradoxala att inte bry sig samtidigt som man bryr sig, att inte vilja vilja fast man egentligen vill. För även om jag inte tror vi är maktlösa under patriarkatets struktur så är vi väldigt och ofrånkomligt påverkade av den.
 
Schmenus länkade i sin tur till ett VÄLDIGT BRA inlägg som man bara MÅSTE läsa. Verkligen bra formulerat. Skrivet av någon Zettermark vars blogg jag inte läst innan, men nu måste läsa mer av tror jag. Om man granskar kommentarerna efteråt så får hon såklart mycket beröm, men så finns det några stollar som uttalar sig. När jag läser kritiken hon får så känner jag först och främst att "shit vad män (generaliserar) är lättkränkta!". Någon kallar det hon skriver för manshat.... och jag känner att oj då har de aldrig stött på hat minsann. Hatar man män bara för att man säger att man inte ser deras erektion som en komplimang? I så fall tycker jag detta bekräftar mycket av det Z skriver... dvs att män identifierar sig med och sammankopplar sig alltför starkt med sitt eget kön. Att de känner sig alldeles maktlösa om någon hävdar att deras magiska trollspö inte har någon effekt på dem.
 
Sedan kommer såklart kommentarer som "Jamen vi män då.... tänkt vad orättvist det är för oss som......" och så räknar de upp femtioelva orättvisor som OCKSÅ beror på att vi lever i patrialkala strukturer... NÄR skall de förstå sambandet? För jag är ju inte den typen av feminist som kommer hävda att det BARA är synd om kvinnor. Kvinnorna är helt klart de mest förtryckta och de värst drabbade men det är inte en bit kaka att vara man heller och de får ta mycket skit och orättvisor de också... Skillnaden är att de faktiskt inte kan skylla det på oss då det hör samman med deras egen maktordning.
 
Så tröttsamt alltihop.... Jag tror det är därför jag inte så ofta skriver om feminismen... för jag blir så frustrerad av att samma diskussioner först om och om igen och ändå är det alltid någon jäkla snille som skall komma med exakt samma kommentarer och motargument som förra gången.... och tror att de på något magiskt sätt helt plötsligt skall stämma.... Suck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela