Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Födelsedagsstress

Publicerad 2013-08-11 20:40:44 i Allmänt,

Imorgon fyller Nico år och vi kommer ha litet kalas för familjen (det planerade barnkalaset kan jag (han) se sig i månen efter som det ser ut nu) och även om jag vet att det inte kan se bra ut med tanke på att kök och vardagsrum fortfarande är byggarbetsplats så skulle jag gärna vilja ha lite fint att visa upp - så med andra ord har vi slitit som djur här idag.
 
Nico vaknade såklart för tidigt enligt mig och jag bokstavligt talat grät när jag gick upp för jag var så trött. Hängde med honom i hans rum tills klockan blev runt frukosttid och mamma kom och hälsade på. Hon hade Nico medan jag målade klart listerna i det rum som nu kommer kallas biblioteket (och som senare kanske blir ännu ett barnrum om man får en till unge) samt det lilla sista i sovrummet. Spacklade sedan med Hampus hjälp i Nicos rum. Har blivit lite vägg som måste målad där då de nya fönstren inte har samma storlek som det gamla.
 
Sedan gick jag ner till mamma och Nico (som hade gått ner till hennes och pappas hus). Passade på att ta med mig kattströ och ett litet väggskåp som jag skall ha. Vi åkte också och handlade allihop.
Idag var ingen  bra kombo med att jag var skittrött och Nico inte varit på topp (kanske ont i tänderna fortfarande? Skall ringa tandläkaren imorgon) och blivit lätt ledsen och arg.
När jag kom hem från affären kände jag att jag var nära att bryta ihop så jag fick helt enkelt gå och lägga mig en stund. Nico la sig han med och vi somnade och sov i två timmar.
 
När jag vaknde igen hade jag ny energi och tapetserade i Nicos rum samt var ute en sväng och började försöka röja på tomten. Dock har skottkärran fått punka och Nico var överallt där han inte får så blev snabbt trött och fick ta med honom in igen.
Ok, att  barn inte lyssnar alltid men han har noll känsla för när det faktiskt är farligt. Orden: Akta dig! Farligt! har noll betydelse i hans värld. Och så blir man rädd att han skall skada sig, höjer rösten och känner sig som en kass mamma. Tar all kraft från mig sådant.
 
Medan jag gjort detta har dock Hampus varit väldigt aktiv och bytt dörr till gamla sovrummet, satt tak i hallen utanför sovrummen, samt tapetserat väggar och lagt golv där. Nu pysslar han med elen där så vi kan få taklampa. Mer än så varken hinns eller orkas idag eftersom vi har kvar den viktiga detaljen att montera ihop hans cykel ikväll så han kan få den imorgon på morgonen.
 
Blir tidig morgon och aktiv dag imorgon också för att få huset redo för att kunna ta emot gäster på eftermiddagen. Dessutom kommer ju rörmokarna och skall göra klart badrummet, och kanske att det kommer snickare också och grejar med sitt.
 
För er som förresten går i renoveringstankar är mitt råd följande:
- ta ett rum i taget, börja inte överallt samtidigt
- undvik helst större renoveringar om ni har små barn om det går
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela