Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Fantasy fest

Publicerad 2013-08-31 21:35:13 i Allmänt,

Ja, nu menar jag inte en fest med fantasy tema, utan en fantasifest som jag piffat till genom att använda ett ord på utländska (english). Nördig/töntig/konstig som jag är brukar jag nämligen roa mig med att göra listor i mitt huvud på "kända" personer som jag skulle vilja bjuda på partaj... eller bara få möjligheten att konversera med.
Idag tänkte jag dela med mig av min senaste lista som helt och hållet är personer från YouTube... Ja jag är lite efter och har precis nyligen helt snöat in på YouTube-kanaler.
Har i och med detta också, ännu mer, insett att jag går igång på människor med hjärna. Visa mig klipp med snygga hunkar och jag rycker på axlarna, men visa mig brains och jag blir helt till mig av lycka.
I alla fall tänkte jag att min lilla lista både kan ge tips om vad man kan se på nätet (även om en hel del är saker jag tipsat om förr) men också ge en inblick i vad jag är för typ av person (spännande va??).
 
Ge mig gärna tips på bra kanaler inom samma/närliggande områden om ni har några!
 
Let us begin...
 
Första gästen blir Emily Graslie från The Brain Scoop. Hon är så härligt nördig och naturlig och man blir glad av att se hennes lycka när hon får berätta om obduktioner, kadaver och museum.
 
Gäst två blir även det en kvinna, nämligen Kim Horcher från Nerd Alert. (Jag är mindre smart för jag försökte precis få bort en fluga från skärmen genom att använda muspekarpilen...)
 
Sedan blir det Hank Green från Scishow, som jag tipsade om tidigare idag. Han är smart, pratar supersnabbt och får vetenskap att vara kul. Han gör även en del kul avsnitt tillsammans med Emily från The Brain Scoop, och har en bror som också gjort en del roliga och intressanta program.
En annan kul gäst att ha hade varit Destin från Smarter Every Day. Förutom att hans program är intressant och lärorikt så verkar han så glad och trevlig.
 
Vsauce har ju tre olika kanaler, som jag ser på, men av programledarna hade jag främst velat träffa Michael Stevens som också är sådan som får kunskap att bli roligt och alltid har spännande ämnen. Dock får Kevin också komma för han är så gött kufisk i sin mössa.
 
Därefter två kvinnliga gäster som också nämnts tidigare på bloggen. Anita Sarkeesian från Feminist Frequency. Både nördigt och feministiskt, helst fantastiskt. Och så Lindsey Ellis, mer känd som Nostalgia Chick. (om länker förvirrar så delar Nostalgia Chick kanal med några andra).
 
Bästa nyhetskanalen som finns, enligt mig, är The Young Turks och av programledarna hade jag gärna bjudit in Ana Kasparian och John Iadarola (såå bra). Cenk Uygur som startat kanalen är också bra och har mycket vettiga åsikter men vet inte om jag bjuder in honom... Han kan vara lite gubbsjuk ibland...
 
Vill gärna ha med någon ateistvloggare i gänget, även om många av de andra också är ateister, så tar med ZOMGitsCriss Christina Rad, även om det nu var ett bra tag sedan hon publicerade något nytt på nätet. Tyvärr är många av de stora ateistvloggarna på YouTube också uttalat anti-feministiska och vill därför icke ha med dem på mitt party.
 
Laci Green som alltid superglatt och entusiastiskt pratar om sex får såklart komma. Och likaså Rantasmo (vars verkliga namn jag ej känner till) som vloggar om homosexualitet inom populärkultur.
 
Två till gäster sedan får det räcka... Nu har jag ju fan spenderat hela kvällen med denna lista så kolla in klippen! De sista två är härliga nördiga Adam Savage (från Mythbusters) som har kanalen Tested samt Dave Rubin från The Rubin Report.
 
Eller förresten, jag har just hittat en ny kanal - Geek and Sundry - som jag inte hunnit kolla in än.. men en av programledarna är... Wil Wheaton! - och liksom... det är Wil Wheaton... Han måste ju få komma :)
Hampus var tveksam till Wil men vi sa att han kan få sitta i ett hörn som en maskot i alla fall :)

Så, ha en kul lördag genom att kolla in alla dessa och passa på att lära er massor av saker :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela