Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Sista träffen på kursen

Publicerad 2013-04-25 09:51:13 i Allmänt,

Igår var det sista träffen med föräldrakursen. Hampus kunde tyvärr inte komma med då vi saknade barnvakt och då det var fler som inte hade kunnat komma så var vi en ganska liten grupp.
Kändes lite sådär sorgligt nästan. Kursen har varit så otroligt givande och under resans gång har jag ju insett hur mycket man saknat att träffa folk, prata, ventilera, dela erfarenheter och så vidare. Finns ju oändligt med saker man kan ta upp och diskutera.
 
Igår talade vi bland annat om att hantera sin egen ilska inför barnen samt hur man hanterar barns frustrationsutbrott. Var skönt att få lite bekräftelse att man gör rätt när man bekräftar känslan, väntar ut och finns där.
 
Kul nog så avslutade vi ändå med att bestämma att vi skall ses igen. Ser verkligen fram emot det. Var verkligen en bra kemi i gruppen och man kände att man på många sätt var ganska lika i sitt föräldraskap vilket gör det lättare att kunna ge varandra råd. Ibland kan det ju annars vara så att man får råd som man känner att "det där är inte riktigt jag" och då går det liksom inte att göra så även om det kanske skulle vara ett fungerande sätt, och ibland kan man ju känna att ett visst sätt inte skulle passa ens eget barn även om det passar en del andra.
 
Så måste avslutningsvis rekommendera alla att gå på föräldrakurs - för det är så mycket roligare och mer givande än vad man kanske tror.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela