Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Morgontrött x 2

Publicerad 2013-04-18 09:38:43 i Allmänt,

Hela min familj är morgontrött och det var inte utan ansträngning som jag släpade mig ur sängen i morse. Hampus och Nico sov och snarkade.
Medan jag tvättade håret hade dock Nico vaknat och insett att jag inte var där och beslutat sig för att kolla upp vart jag var. Han orkade dock inte hela vägen utan när jag kom ut ur badrummet låg han med snuttar och kuddar i dörröppningen in till vardagsrummet och ropade på mig.
 
Han var dock på gott humör och ville ha äpple och banan till frukost. Så medan jag gjorde mig klar så satt han och såg på lite film och åt frukt. När även han var klar att gå var han dock lite ovillig att lämna ifrån sig iPaden, men det var inga större problem.
Som vanligt lite prat om mormor på vägen till dagis men han blir inte lika upprörd om jag inte bara säger att vi inte skall dit utan att vi istället pratar om mormor och morfar en stund. Dessutom har han börjat göra det till lite av en lek. Mommo? säger han frågande med ett busigt leende eftersom han mycket väl vet att vi inte skall dit.
 
Väl på dagis så hade han en lite kamig stund då han ville mysa och gosa, men eftersom han fick lov att vara på den avdelning som han ville så var det inga problem. Känns toppen att personalen kunnat anpassa så att han kan vara där han vill vara de flesta dagar. Hade ju annat haft förståelse för om det kan vara svårt att anpassa verksamheten på morgonen efter ett enda barn som vägrar vara på morgonavdelningen, så är väldigt tacksam för det.
 
Sedan var det ösregn och tågförseningar innan jag landade på jobbet. Alla kollegor jag brukar vara med är borta idag så blir en lite ensam dag, men jag sitter ju mest i elevsamtal ändå. Första inbokade eleverna dök dock inte upp så nu kan jag mjukstarta med att surfa runt lite.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela