Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Man kan göra skillnad

Publicerad 2013-04-18 11:12:09 i Allmänt,

Jag sitter ju ofta och läser inspirerande bloggar och ser på klipp på YouTube som produceras av människor med viktiga och kloka saker att säga. Ofta tänker jag att jag också skulle vilja göra skillnad. Sprida ett bra budskap, förmedla mina värderingar och få möjligheten att göra världen lite trevligare och få människor att må lite bättre.
Men så tänker jag att inte kan väl jag eller andra är så mycket bättre än jag på det här. Eller så tänker jag att jag inte har tillräckligt med tid.
 
Men så händer det saker som får en att inse att jag själv kanske inte behöver dra hela lasset för att göra skillnad, att det inte är att just jag måste vara så himla klok och nytänkande, utan att styrkan ligger i att man är många som sprider samma budskap. Att man tillsammans kan få hela nätet att svämma över av det som är bra och få bort det som är dåligt. Och att det inte behöver ta så mycket tid och energi, utan ibland bara ett enda litet klick på tangentbordet.
 
Det var något som en bekant till mig, Michaela, kom på och sedan uppmanade hon alla hon kunde (bland annat via sin blogg BLEKK som man måste läsa för hon är så himla klok) att rapportera osunda grupper på sociala medier. Det handlade då om grupper som uppmanar till självsvält och anorektiska ideal. Detta har nu resulterat i att minst 15 smalsajter har stängts och Michaelas kamp uppmärksammades även i Aftonbladet.
 
Så jag vill bara skriva att det verkligen är skitbra jobbat av Michaela och påminna alla, inklusive mig själv, att man kan göra skillnad och att det faktiskt är vi som använder och vistas på nätet som är med och påverkar hur det skall se ut.
 
 
Så kom ihåg, när du sitter på Facebook och får se en grupp som sprider ett budskap som inte känns ok så anmäl. Alla kan göra skillnad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela