Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Den stora badhysterin

Publicerad 2013-04-23 19:35:13 i Allmänt,

Nico har i perioder varit väldigt anti att bada, och däremellan har han perioder då han tycker att det är väldigt roligt. Att tvätta håret avskyr han dock, men nu är han såpass långhårig att han inte riktigt kan komma undan det.
 
Idag när hans mormor var på besök tänkte jag passa på att han skulle bada och tänkte att han skulle tycka att det var roligare. Men oj oj oj. Istället skrämde vi nog bort mormor för livet. Nico var heelt hysterisk, och det var ingenting mot när jag kom på idén att säga att Woody och hans kompisar skulle få bada för att locka Nico till badet. Tydligen räknades detta som mordförsök på hans små vänner och han började gråta helt förtvivlat, spang efter och slet åt sig sina figurer och sprang sedan och gömde sig i sitt tält igen.
 
Han höll fast i sina kläder för brinnande livet och föll inte ens för mutor. Sedan bröt han ju såklart ihop när han inte fick mutan, och vi fick enas om en kompromiss denna gången vilket var att tvätta händer och ansikte. Små små steg typ.
 
Är så jobbigt att se honom så ledsen dock. Blir ju själv ledsen inombords då. Hoppas vi snart kan finna på ett sätt som gör att han tycker att det är ok. Han liksom provat alla möjliga varianter och knep, och ibland funkar det någon enstaka gång.. men sedan är det likadant igen.
 
Som tur är blir han glad snabbt och var en busig gosunge på kvällen innan han skulle sova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela