Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

LCHF-stuff och icke-sömnen

Publicerad 2012-11-18 02:05:15 i Allmänt,

Eftersom klockan snart är 02 på natten och jag fortfarande inte fått Nico att somna (hurra vad fucking kul), och varje "lägg dig ner och sov" möts av ett ilsket fräsande, så tänkte jag utnyttja tiden till att skriva lite om min första LCHF-vecka.
 
Själva kosten kan man ju sammanfatta med väldigt lite kolhydrater och inget socker. Så inget godis, inga chips, ingen potatis, ingen pasta and so on. Har funkat bra. Kål och broccoli kan ersätta det mesta och när jag blir snackssugen tar jag någon sorts ost eller några nötter. Det jag mest är sugen på är lussekatter, heela tiden, men jag skall hålla LCHF i tre månader så får hålla mig.
 
Om jag gått ner i vikt eller ej vet jag inte för har varken mätt eller vägt, men det känns lite smalare. Lite, kanske nåt kilo eller så. Nu i början har jag dock stundtals kunnat vara lite illamående men det är väl kanske sockerabstinens eller så.
 
Avigast är väl att man får planera lite. Ha med frukost till jobbet och laga olika maträtter till mig och övriga familjen till middag. Men ofta går det att äta ungefär samma.
 
Så, det var det. Nu kan jag beklaga mig lite över den icke-sovande ungen. Trodde ju att jag tack vare min sovmorgon hade fått möjligheten att sova ikapp lite men nu har det förstörts en del kan man ju säga.
La Nico i sängen klockan 19.30. Han gnydde, gnällde och bökade. Sedan somnade han runt 21. Vaknade dock en timma senare och var hysterisk och skulle in i vår säng.
Sedan låg han där och grät, gnällde, slogs och höll på tills klockan var 00.30. Då gav vi upp och tänkte att om vi ser en film kanske han lugnar sig och somnar. Och lugn blev han men inte ett dugg tröttare. Vi tänkte att han kanske var hungrig så han fick youghurt, men inte tröttare.
 
När filmen var slut var klockan strax efter 01. Vi släckte och sa gonatt men han flög skrikandes upp och sprang ut i vardagsrummet och skulle leka. Fick fångat in honom. Då ville han plötsligt in till sin säng istället. Tod tempen och den var strax över 38 så han fick en Ipren.
Nu är alltså klockan strax efter 02 och han sitter/halvligger/bökar/gnäller/grymtar/småskriker i sin säng. Jag hoppas fan han somnar snart och jag hoppas verkligen att detta innebär att han sover extra länge imorgon för om han vaknar runt 06 som han brukar så kräks jag fanimej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela