Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Saker som stör mig

Publicerad 2012-12-12 20:12:31 i Allmänt,

Detta är ett återkommande ämne, och om jag hade listat allt som stör mig så hade jag kunnat ha en helt egen blogg enbart ägnat åt det. Jag stör mig mycket och ofta. Inte så att jag är en ständigt negativ och bitter person, nej jag är glad av mig enligt mig själv, skrattar mycket och så. Dock tycker jag att de flesta är dumma i huvudet - och det kanske inte är en helt fin egenskap hos mig... men det kan ju vara så att jag har rätt också.
 
Har nu inget för mig för tillfället så tänkte lista de fem saker som stör mig mest just nu:
 
På femte plats: Vintern
Jag ser inget positivt alls med vintern. Hur många anledningar folk än försöker med så nej, inget. Jag hatar snö och kyla. Hatar att skrapa bilrutor och frysa hela dagarna. Hatar mörkret. Att ha bylsiga kläder and so on. Inte tycker jag om en enda vintersport eller vinteraktivitet heller. Julen är i och för sig mysig men hade lika gärna kunnat fira den i trevligt sommarväder.
 
På fjärde plats: Tröga människor
Är ju ett ständigt irritationsmoment. Folk som inte fattar trots att man förklarar. Folk som nästan inte ens vill vatta. Värst av allt, de som tror att de fattar och låtsas att de fattar fast de inte gör det.
 
På tredje plats: Trafikanter
Att ge sig ut i trafiken skapar ju omedelbart irritation. Folk kör som dårar. Följer inte reglerna och tycks anse att de absolut inte skulle kunna orsaka en olycka hur de än kör. Visst riskera era egna tröga skallar, men ge fan i att skapa fara för mig och min familj.
 
På andra plats: Det så kallade näthatet
Vad fan är det för fel på folk? Så fort någon skriver något på nätet så skall det komma massa främlingar som inte håller med. Och ok, det hade väl varit fine om de bara inte höll med, men de skall av någon anledning uttrycka detta genom att hota, kränka och anse att personen som skrev det hela borde våldtas och gärna dennes barn också. Vad är det för människor som skriver sådant? Helt ofattbart. Inte ens jag, som stör mig på typ allt, skulle komma på tanken att skriva massa elakheter till någon bara för att jag inte håller med.
 
På första plats: Återanvändning av skådisar
Visst, det kan tyckas att det inte är så allvarligt. Och såklart finns det värre saker. Men om vi nu skall fokusera på vad jag STÖR mig på så stör det mig ofantligt mycket när en serie (som i detta fallet Stargate) återanvänder skådisar. Jag känner mig kränkt som tittare att de tror att jag är så korkad och ouppmärksam att jag inte ser att personen som spelar nån birollsgubbe är samma man som spelade en helt annan roll i ett avsnitt två säsonger tidigare. I did notice! Finns väl skådisar så det räcker och blir över i USA, måste man verkligen använda samma flera gånger? Nu kanske inte alla är så Stargate-fanatiska som jag men nån mer i världen måste ju känt sig sådär ohyggligt irriterade som jag och liksom bara vrålat till TV:n att "Hallå, det där är ju snubben från en annan planet som Carter gav en katt till - är han Weirs sambo nu också??!!" Eller kanske inte... det kanske bara var jag.

Kommentarer

Postat av: H

Publicerad 2012-12-13 18:36:03

Alltså... Apropå andra platsen där. Kan inte låta bli att kommentera. Sorry om du tar illa vid dig. Jag hittade hit ett ta sen från en annan blogg som länkat hit. Hen hade liksom länkat till lite folk som skrivit om hen. Du hade gjort det å det var inte jätte snälla saker direkt. Inte grovt men att du mår illa av någons åsikter, att du vill skrika att hen är dum i huvet, är ju inte jätte trevligt om en nu tycker att näthat är en av de grejerna man stör sig på medt. Vill inte vara taskig mot dig eller så men ja... Ville göra dig uppmärksam på att du också ägnat dig åt näthat efter som du skrev "inte ens jag...skulle komma på tanken att skriva massa elakheter till någon bara för att jag inte håller med". Vill alltså inte göra dig illa men har lite svårt för dubbel moral så kan inte låta bli...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela