Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Frågor och svar

Publicerad 2012-12-16 20:17:03 i Allmänt,

Kom på att det var skitlänge sedan jag gjorde en sådan där meningslös "frågor och svar"-grej så tänkte göra det nu medan jag väntar på att sonen skall somna (han somnar bättre om han hör tangentknapper av någon anledning) och om man har tur kan man skrämma bort lite läsare :)
 

1. Vad ville du bli när du var liten?

Från början ville jag nog bli veterinär och det ville jag länge. Tills dess att jag praktiserade hos en veterinär och insåg att en del av jobbet är att avliva djur.

Sedan ville jag bli lärare att tag men insåg att otacksamma elever som dissade min undervisning skulle göra mig ledsen.

Finns dock fortfarande massor av saker jag skulle vilja jobba med. Skrivandet bland annat.

2. Vad är du idag?

Jag är socionom/skolkurator med en magister i socialt arbete samt vidareutbildningar inom bland annat sexologi och ungdomars datoranvändande. Studerar mycket och alltid. 

3. Vart vill du helst resa?

Jag är inte mycket av en resare. Jag tycker resande är stressfyllt och påfrestande. Hade dock väldigt gärna velat åka till USA och gå på olika scifi-mässor. 

4. Var ser du dig själv om fem år?

Ingen aning. Om jag får hoppas så har jag kanske fått ett barn till. Vi har byggt ut huset. Jag har skrivit i alla fall två böcker, som blivit i alla fall lite lyckade. I allmänhet tycker jag ju om mitt liv som det är, men skulle gärna ha ett litet tillägg ekonomiskt för att minska stressen.

5. Rött eller vitt?

Tycker inte om vin direkt, men måste jag välja blir det ett riktigt sött vitt vin.

6. Sommar eller vinter?

Sommaren! Avskyr vinter, kyla och hala vägar.

7. Havet eller skogen?

Om jag MÅSTE välja blir det havet. Hade aldrig kunnat bo långt från havet. Men vill gärna ha skogen också. Precis som vi har det nu. I skogen men bara några hundra meter från havet. Perfekt. Rogivande från alla håll och kanter.

8. Hip hop eller dansband?

Gillar faktiskt inte hip hop alls så får väl ta dansband då, men skulle hellre lyssna på annat. Är just nu inne i en operett-fas.

9. Vad gör dig ledsen?

Massor av saker. Jag blir lätt rörd och lätt ledsen. Dock inte ofta ledsen så jag gråter. Jag blir ledsen om jag anser mig bli orättvist behandlad eller missuppfattad. Fräsmt blir jag ju dock ledsen om jag ser hemska saker på nyheterna. Barn som far illa kan jag inte ens höra talas om. Det gör så ont i hjärtat att man tror man skall gå sönder.

10. Vad vill du bli bättre på?

Att ta tag i mitt skrivande. Jag är usel på det. Skulle också vilja bli bättre på att be om hjälp innan det blir så mycket att jag bara rasar. 

11. Det bästa jag vet?

Hmm.. det finns ju en del. Att se min underbara son. Att vara med min familj. Äta fin middag ute med min man. Att kunna koppla av och bara njuta av nuet. Att läsa en god bok. Att studera. Att kunna hjälpa människor. Katter. .... och lussekatter :) Och massor mer. Scifi till exempel. …….

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela