Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En sista kommentar

Publicerad 2012-12-16 19:27:51 i Allmänt,

Jag kommer som en sista kommentar i den lilla dispyten Knyttet vs. Lina skriva detta, och då får man ha i åtanke att jag just nu har en helvetes huvudvärk och inte riktigt tänker klart. Hade ju kunnat vänta tills imorgon men vill skriva det nu för vill ha detta ur världen och sedan fortsätta som vanligt... att skriva ditten och datten till mitt liv riktat främst till de som känner mig.
 
Lina hade skrivit en kommentar med en liten ursäkt för sin respons på det jag skrev i min blogg. Storsint och fint tycker jag. Hyser inga agg mot henne som person, men det gjorde jag inte innan heller då jag inte känner henne. Jag kan å min sida be om ursäkt om Lina på något sätt blev ledsen över att jag uttryckte att jag tyckte illa om hennes åsikter, men jag kan inte be om ursäkt för att det är så jag tycker och att jag uttryckte det eftersom det är så jag tycker. Eftersom min blogg läses av otroligt få och nästan enbart av de jag känner så räknade jag inte med att Lina själv skulle läsa det, om jag hade vetat det hade jag kanske valt snällare ord att uttrycka mitt ogillande på dock. Men bara kanske. För de som känner mig vet att jag uttrycker mig på ett visst sätt utan att nödvändigtvis mena så mycket med det... och det är ju i huvudsak dem jag riktar mig till.
 
Jag anser att jag redan tidigare redogjort för varför jag anser att jag behövde skriva det. Och det är kortfattat dels att jag anser att i ett demokratiskt samhälle har man rätt (inom lagens riktmärken) att uttrycka sin åsikt eller att man inte håller med om någon annans åsikt, dels att det för mig är vitkigt att skriva om jag tycker att något är riktigt fel som en motpool till detta men också eftersom när man skriver vad man inte gillar så fungerar detta också som en definition av sig själv som person. Dvs. "jag tycker om detta, men jag tycker inte om detta".
Att jag infogade en länk är för att det annars hade varit som att säga "jag har läst en bok jag inte gillar men jag tänker inte tala om vilken"... jag anser att de som läste själva kunde få gå in och se vad de tyckte.
 
Nu ser jag dock detta som ett avslutat kapitel. Jag vill inte ta en diskussion kring själva åsikterna hit och dit. Inte för att jag inte gillar eller vågar diskutera. Irl tycker jag mycket om att diskutera. Över nätet kan dock en diskussion hålla på i evighet och det orkar jag inte. Över nätet misstolkar man varandra hela tiden och det orkar jag inte. Och framför allt, hade jag tagit en offentlig diskussion med Lina om dessa åsikter så är det inte enbart en diskussion med henne utan en med kommentarer och input från alla hennes läsare och det orkar jag verkligen inte.
Det får räcka med att jag som jag skrivit inte håller med, och vad jag inte håller med om kan man läsa om själv, men mina åsikter kan sammanfattas kort med att jag anser mig vara för att arbeta mot könsrollstänkande och uppfostra sina barn med en önskan att de skall kunna frigöra sig från de normer som råder kring könsrollerna idag samt att det är viktigt att ha detta genustänk alltid i samhället i stort... och om man motarbetar detta är det något jag anser vara dåligt.

Kommentarer

Postat av: H

Publicerad 2012-12-17 14:35:38

Sorry alltså var inte alls min mening orsaka bloggbråk sådär. Tyckte saken skulle diskuteras bara... Kul att du gillar min blogg iaf!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela