Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En intressant kommentar

Publicerad 2012-12-13 19:39:00 i Allmänt,

Oh, jag fick en kommentar jag tyckte var intressant. Det var någon, som vänligt men bestämt, tyckte att jag också spred näthat och därmed var lite hycklare då jag tydligen på någons blogg hade skrikit att jag blev så arg att jag ville skrika att denne var dum i huvudet... eller något i den stilen. Jag kan gissa mig till vems blogg då det enbart är en eller två bloggare som kan göra mig så arg att jag skulle skriva en sådan sak.
 
Vad har jag då att säga på detta? För det första tycker jag inte personen som skrev det skall be om ursäkt för att denne lyfter frågan. Det är väl jättebra att man ifrågasätter saker. Men, jag anser inte riktigt, partisk som jag är, att det riktigt är näthat att skriva att man har lust att skrika att någon är dum i huvudet då denne skrivit något som man tycker är så in i helvete fel. Omoget, ja. Onödigt, ja. Ångrar mig alltid när jag skrivit något sådant för om man kan sansa sig och skriva ner sina argument och inte skriva i stundens hetta så blir det oftast bättre.
Att skriva en sådan sak är dock lååångt ifrån, i mina ögon, att skriva att man vill att någon skall dö, att man vill att någon skall bli våldtagen och framför allt miljoner mil från att skriva att man vill någons barn illa.
 
Jag tycker väl en ledstjärna är att man inte skall skriva saker till folk som man inte skulle kunna säga i verkligheten. Om jag har en diskussion med någon i verkligheten hade jag om jag blev provocerad utan tvekan kunna säga "nu tycker jag att du är helt dum i huvudet"... jag skulle ju dock aldrig säga "hoppas att du dör" eller "hoppas du blir våldtagen din fitta". Så jag ser en skillnad där. Jag är alltså inte emot eller stör mig på nätkotkonflikter eller nätförolämplingar av det milda slaget (skriver man som stor bloggare något riktigt provocerande får man vara beredd att ta den smällen också... men då menar jag alltså att folk skriver att de tycker att man är puckad, inte att man är en hora eller bör dö)... men jag tycker inte om näthat.
 
Så nu har jag förklarat vad jag tycker skillnaden är, och jag anser själv att det inte är optimalt att skriva att någon är dum i huvudet... men tänker inte be om ursäkt för det heller.. Dels eftersom jag inte minns var jag skrivit det, men främst för att om jag skrev det så har personen med största sannolikhet skrivit något som jag anser vara helt dumt i huvudet varvid kommentaren var motiverad ;)
 
Tillägg: Personen som skrev kommentaren får jättegärna uppge vilken blogg o vilket inlägg jag hade kommenterat med så starka ord.. hade varit spännande att veta för jag måste varit riktigt ilsk... :)

Kommentarer

Postat av: H

Publicerad 2012-12-13 20:07:33

Tack för ditt svar. Intressant att se hur du tänker! Förstår bättre nu. Visst är det skillnad på att säja nån är dum och den ska dö själv klart. Men det är ändå på samma skala. Iaf för mig. Alltså det är i princip samma sak fast den ena är mkt värre än den andra. I ett sammanhang där många skriver elaka saker spelar det liksom ingen roll att nån annan var elakare... För alla går liksom i samma demonstrations tåg.

Här är inlägget:
http://bylovelylina.blogspot.se/2012/11/ett-forsvarstal-del-1.html?m=1

Där i inlägget nån stans finns också länk till din blogg så du kan se vad du skrev i ditt inlägg.

Postat av: H

Publicerad 2012-12-13 20:15:53

Alltså måste vara tillägga att jag har läst den bloggen ett tag nu och folk är verkligen sjukt elaka mot Lina.. Såg en grovt skriven kommentar i veckan där ande meningen var att Lina borde hängas så deras barn kunde omhändertas av socialen, typ. Fast inte med då fina ord då! Men den blev borttagen vilket jag fattar. Mina åsikter är helt tvärt om mot hennes men jag skulle dö för hennes rätt att säja dem. Typ ^^

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela