Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Skulle skriva ett inlägg

Publicerad 2011-10-29 20:49:30 i Allmänt,

Jag tog en paus i läsandet och skulle skriva ett inlägg om människor jag är avundsjuk på och vilken typ av människa jag skulle vilja vara. Hade innan haft en lång och innehållsrik inre monolog med mig själv kring ämnet som just då kändes viktig och riktig.
När jag skulle skriva ner det så tog det dock stopp, något tog emot. Strax insåg jag var det var. Hur skulle jag egentligen kunna vilja vara någon annan än just den jag är. Visst är det kämpigt ibland, men oftast är det ju saker som pengar som spökar. Sådant som egentligen inte ens är viktigt, men som är det ändå - om ni förstår vad jag menar. Pengar är lite som toabesök. Inget man vill skall vara en central del av ens liv, men om de uteblir skapar det obehag och kramp typ.
Men när det kommer till det viktiga så har jag ju allt. En underbar man som faktiskt förstår sig på mig och alltid är ärlig och snäll. Världens finaste lilla barn vars leenden är ett klimathot på grund av risken för global uppvärmning och smältande polarisar. En mamma och en pappa och en bror som alltid stöttar, lyssnar och är lite sådär lagom knasiga så att jag inte behöver känna mig ensam om att vara det.
Så därför får ni inte ta del av min utläggning kring människor som är så där avslappnat coola som jag en gång önskar att jag vore. Jag är nöjd med att vara så där lite white trash, semi-bohemisk, smart-i-smyg och "oroväckande nära medelsvensson" som jag är. Inte bara nöjd... hade inte kunnat få det bättre (om man bortser från den där ekonomiska förstoppningen då).
Istället får ni en bild på den lilla person som jag hur jag än försöker, inte kan förstå att världen klarade sig utan för 1,5 år sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela