Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Musjakt

Publicerad 2011-10-29 08:10:53 i Allmänt,

Nico sov "ända tills" halv 6 idag. Oturligt nog sammanföll hans uppvaknande med att Tesslan kom in och droppade av en väldigt levande skogsmus. Var inte lätt att försöka fånga en mus samtidigt som man skall kolla ett mycket nyfiket litet barn. Att det var en skogsmus gjorde också det hela värre. Skogsmöss är nämligen svårare att få fatt på än de vanliga näbbmössen katten brukar ta med sig. Detta av tre skäl:
- Skogsmusen är snabbare
- Skogsmusen är smartare. Medan näbbmusen irrar planlöst hit och dit och verkar ha noll koll på sin omgivning så undviker skogsmusen alla fällor och hittar smarta gömställen.
- Skogsmusen är argare. Näbbmusen liksom bara piper "oh nej, nu dör jag, nu dör jag" och ger upp medan skogsmusen tänker att här ges det inte upp utan fight. Den hoppar och kastar sig och ställer sig på bakbenen och slår med sina små små framtassar efter katten.
*
*
(försöker lura macen till det mellanrum den så konsekvent förnekar mig)
*
*
Men så gömde sig musen under dammsugaren. När jag drog den åt sidan blev dock musen överkörd och såg alldeles stilla och platt ut, så jag la spannen över och tänkte att "fasen nu hade jag ihjäl den". Innan jag hann sådär fiffigt stoppa en bit papp under spannen och vända på den så var dock Nico där och lyfte på spannen, och då visade det sig att musen hade blåst upp sig igen och var väldigt levande och kvickt kutade den iväg. Denna gång dök den ner i Nicos leksakslåda där den gömde sig.
Efter att ha lyft på massa leksaker fann jag att den satt och kurade i ett hörn. Då tog jag sonika med mig hela leksakslådan ut på altanen där jag ställde den på sidan. Medan en näbbmus förskrämt hade suttit kvar och väntat på döden såg skogsmusen sin chans och pilade iväg ut i friheten.
Happy ending för alla utom Tesslan som surade en bra stund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela