Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Frusen

Publicerad 2011-10-14 09:32:13 i Allmänt,

Här sitter jag på jobbet och fryser, efter att ha fått skrapa bilrutor och sedan nästan prejas av vägen av en buss. Jävla bussar som inte fattar att på en 70 väg kan de icke bara köra ut från hållplatsen om man har en bil bredvid sig som å sin sida har massa bilar bredvid sig och därmed inte kan komma någonstans.
I alla fall sitter jag här och funderar på barnuppfostran. Vi pratade lite om det hemma igår. Att försöka bli mindre arg när Nico envisas med att göra saker han inte ska utan försöka resonera och prata - med förhoppningen att även om det kanske inte funkar nu så gör det förhoppningsvis det på sikt. Så kanske man kan bygga upp ömsesidig respekt istället för ett slags maktförhållande.
Dessutom funderade vi på det där med regler och att försöka ha lite mindre sådant. Att bara säga nej när det handlar om farliga saker eller saker han faktiskt kan göra sönder. Att det inte gör så mycket om hela badrumsgolvet täcks av tops en stund om nu det är kul. Ofta säger man nog nej utan att reflektera över varför.
Tror också det är viktigt att man pratar om sådant föräldrar emellan, inte för att den ena vet bättre än den andre eller för att man för del skull måste tycka lika om allt, utan för att det är viktigt att hålla tanken levande och inte glömma bort varför man gör som man gör och hela tiden försöka göra bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela