Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En blöt dag

Publicerad 2011-10-18 18:09:29 i Allmänt,

Jag drar mig lite från att skriva blogginlägg nu när jag dras med denna besvärliga mellanslagshatande mac, men det får väl gå. Ni får ha överseende. Ingen bild får ni heller men ni fick ju en video tidigare idag så inte skall ni gnälla.
Dagen började med en lycklig Nico som fick busa lite med sin pappa i sängen. Han visar sin kärlek för mig och Hampus på olika sätt. Det vill säga han gråter mer om jag går, men han visar tydligare glädje när han är med Hampus. Visserligen brukar han bli glad när jag kommer till dagis, men han fintar mig alltid. Rusar glatt ropande mot mig med utsträckta armar för att i sista sekunden svänga av och rusa in i lekrummet igen. Känner mig lika blåst varje gång.
Gammal bild som läggs in enbart för att skapa ett mellanrum

Sedan har han varit lite skum hela dagen... eller skum och skum.. sådär att man känner att allt inte är helt bra. Väldigt trött, ätit halvkasst och gnällt ganska mycket. På plussidan så har han varit ganska gosig vilket han vanligtvis inte är. Nu ville han stundvis krypa upp i famnen och bara gosa in sig.
Naturligtvis har han också sett introt till Ika i rutan hundra gånger ungefär. Men han börjar bli mätt på det nu tror jag. Han brukar göra så, väljer ut ett klipp, vill enbart se det och ser det hundratals gånger men sedan tröttnar han och går vidare till nästa klipp. Ungefär som de som väljer låtar på MixMegapol, förutom att de inte fattar när det är dags att gå vidare.
På eftermiddagen åkte vi och handlade. Funkade fint det tills vi skulle lämna affären och det verkligen verkligen ösregnade. Eftersom det inte hade ösregnat när vi åkte hade Nico inte regnställ på sig utan bara byxor och jacka, och trots det korta sträckan till bilen så skulle han blivit dränkt. Så fick ta av mig min jacka och lägga den över honom (icke populärt) och rusa till bilen. Jag blev genomsur, alla varor blev genomsura och Nico skrattade gott.
Han blev dock lite våt i håret på väg från bilen när vi kom hem och när jag sedan drog av tjocktröjan så orsakade detta en frisyr som fick honom att se ut som om han stuckit fingrarna i eluttaget.
En gång var han så här liten

Nu har han somnat, odramatiskt efter att faktiskt ha ätit kvällsmat. Han åt förresten middag med men enbart för att jag drog till med ett billigt knep. Onyttighetskepet. Han fick pommes, bea och veggo-biff. Det sistnämnda var då det enda som inte var himla onyttigt. Men han åt och han var glad så skit samma.
Jag har gjort lite jobbgrejer, plockat lite i köket och planerar att strax lägga mig i sängen och koppla av. Imorgon jobbar jag heldag så kan behöva skönhetssömn.
Förresten, fasen vad jag längtar tills han börjar prata Nico. Att få höra alla hans tankar och funderingar, ta del av hur han ser på världen. Kommer bli så himla kul. Hoppas han börjar prata snart, snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela