Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Snart blir jag pigg?

Publicerad 2011-03-15 11:12:16 i Allmänt,

Läkaren ringde idag och meddelade att mina prover visade extremt låga B12-värden samt låga D-vitamin värden. Hon ville egentligen att jag skulle få injektioner av B12 en gång i veckan men då jag är spruträdd så gick det bra med extra stora doser av tabletter istället, skall även ta D-vitamintillskott. Skall till apoteket sedan och förhoppningsvis kanske jag kan bli pigg snart... Håller tummarna.

Nico vaknade när Hampus kom hem vid 7 i morse och vi låg och myste i sängen alla tre en stund tills Hampus skulle sova. Nico somnade om en stund sedan men sov inte så länge innan det var grötdags. Någon timme efter det hade vi en mycket uppskattad fruktstund :) Han älskar apelsin och banan, men äpple är inte lika kul. Eftersom jag hade glömt "tugg-nappen" i sovrummet och inte ville väcka Hampus så åt han frukten i bitar från ett fat idag... men fick hjälpa till en del för han har lite svårt att få in frukten i munnen utan att tappa den så han försöker mest äta som en liten hund genom att doppa ner hela ansiktet i tallriken :)

Nu har han en liten sovstund och när han vaknar skall han äta lunch och sedan skall vi till affären. Efter det funderar jag på om vi skall ta en promenad med vagnen, för det är ju ändå rätt fint väder idag.

Kan avsluta med ett litet boktips. Läste ut Vredens tid av Stefan Tegenfalk idag. En deckare. Den var inte helt dålig men skulle inte rekommendera den direkt heller. Handlingen var lite osannolik på ett amerikaniserat sätt och man rycktes liksom aldrig med. Karaktärerna kändes mycket som stereotyper: Man hade den bittra äldre manliga polisen som är en ensamvarg som inte bryr sig om reglerna, den unga kvinnliga kollegan med lite familjetrassel, de kriminella har stora muskler och liten hjärna etc. Han kan få plus för en orginell idé dock, men annars föll den mig inte riktigt i smaken.
Efterlyses: En levnadsglad och sprallig manlig polis med sin kollega som är en överviktig medelålders flata.
Undanbedes: Ännu en butter ensamvarg med personliga tragedier i bagaget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela