Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nattliga serenader och myror i brallan

Publicerad 2011-03-29 07:12:14 i Allmänt,

I natt sov Nico lite bättre även om han vaknade en hel del gånger. Jag fick dock ändå inte mycket sömn för hade extrema myrkrypningar i armar och ben. Ni vet vad det är? Egentligen är namnet "myrkrypningar" ingen bra benämning då det låter som en sådan där liten tippetippetipptapp-känsla och även om det ofta börjar som inre krypningar så förvandlas det ganska snart till en inre värk i armarna och benen, som ett tryck som byggs upp och som bara går över om man rör sig så man tvingas ligga där och vifta med armar och ben för att inte bli tokig. Ja föreställer mig att det är en sådan känsla riktiga psykopater har i huvudet innan de måste mörda någon.

Som sagt var så vaknade Nico en del gånger i natt. Han ville dock inte äta en enda gång. Jag hörde hur han skrek och grät och gick in och av vana gav jag honom flaskan varpå han blev ännu mer högljudd och stittade argt på mig.  Vad fan gör du människa? Ser du inte att jag försöker sova?! Ge mig nappen och gå ut! UUUT!!
Sedan räckte det att han såg mig för att han skulle bli arg. Sin napp ville han ha tillbaka men han ville verkligen inte se mig eller bli störd på annat sätt.

Och så hände en annan underlig sak. Ligger och hör små gnäll från Nicos rum men så hör jag plötsligt ett annat dovare ljud. Funderar en stund på vad sjutton det är innan jag inser att det är Hampus som i sömnen härmar Nico och efter varje gnäll från hans rum matchar med ett likadant ljud men med en mörkare ton. Weird!
No way?! säger ni. Way, säger jag. Hahaha.. nää.. varför skulle vi säga så... skulle ju vara idiotiskt. Men sant är det i alla fall.

Nu är Nicopico vaken och ligger här bredvid mig i sängen och ormar sig och studsar. Han har just insett att om han sparikar snabbt allt vad han kan med benen så blir det lite studs i madrassen och det tyckte han var kul.
Jag undrar om andra bebisar är sådana.. att benen aldrig, verkligen aldrig, är stilla. Han sparkar och viftar med sina ben nästan nonstop. Konstigt att man hade ont i sin mage, när han låg i den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela