Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lilla Herr Upp och Ner

Publicerad 2011-03-29 15:16:21 i Nytt på bebisfronten,

Nu släpper jag den där reklamdiskussionen då detta först och främst är en blogg om mig och min familj, och sådana här åsiktsutbyten kan pågå i evigheter.

Här hemma är det lite si och så. Nico har sina glada stunder då han skrattar, pratar för sig själv och ålar runt på golvet. Allt som oftast byts de dock ut mot vredesvrål av frustration över saker och allmänt gnäll. Roligt är dock att han inte så ofta nu kör ramsan mamamamama om han vill något utan han säger oftast ma ma om han blir ledsen och vill att jag skall komma. Han säger också ba ba och vid något tillfälle pa pa. Jag tror kanske inte att han kallar mig för mamma och Hampus för pappa, utan kanske mer att han inser att det är ord eller benämningar som fungerar om han vill något.



Så här käck var han i morse :) Hans ålande går framåt. Han kan åla långt och snabbt, men han gör det inte så jätteofta... mest om han vill ha tag på katten. Plötsligt kan han dock ge upp och bara gråta... som om han mitt i ålandet glömt hur man gör. Han verkar inte heller ha någon medvetenhet om sin förmåga för sätter man sig en bit bort och kallar på honom så gråter han bara och verkar inte förstå hur han skall ta sig dit.
Då och då ställer han sig dock mer på knäna med armarna i marken och gungar fram och tillbaka som för att testa om han kan krypa, men sedan lägger han sig igen.
För tillfället kör han runt i sin gåstol och jagar katten. Har dragit undan alla mattor så att han lättare kan fara runt på övervåningen... nu när grind finns så gör det ju inget om han susar runt lite mer (katterna kanske inte håller med dock).

En tråkig sak är att Hampus blivit sjuk :( Han sa redan igår kväll att han mådde dåligt och fick lämna jobbet idag då han började kräkas. Segt att behöva ta allt hemma själv nu, men jobbigast för honom. Nico blir också ännu mer gnällig och ledsen när han vet att hans pappa är hemma men han inte kan vara med honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela