Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Kommentarssvar

Publicerad 2011-03-29 13:44:39 i Kommentarssvar,

Nu har jag fått en lite arg kommentar, vilket jag var beredd på. Kommentatorn undrar om jag tycker det är ok att man fastslår stereotyper och ställer frågan om hur det hade sett ut om man vände på steken och bytte roller på könen i reklamen. Han anser att reklamen är klart sexistisk. Läs hans kommentar själva för att få en fullständig bild av det han skrev. Mitt svar är:

Sexism handlar om att man vill förtrycka någon eller utnyttjar någon pga deras könstillhörighet, att blir diskriminerad pga sin könstillhörighet och även till viss del att man ser det som att människor av olika kön har olika uppgifter i samhället.
Jag tycker inte att denna reklam säger detta. Om något så driver den i så fall med bilden av mannen som den ständigt kåta - vilket inte är så bra om man ser det ur synvinkeln att den befäster stereotypa bilder av kön. Dock anser jag att den är gjord på ett så överdrivet sätt att det bör vara uppenbart att den driver med föreställningarna.
Vad exakt är det som du finner upprörande sexistiskt? Att kvinnorna är lättklädda och lockar med sex eller beter sig sexuellt? Att man har med den dumma blondinen?

Ja, jag har varit inne och tittat på hemsidan - skulle inte uttalat mig om det hela om jag inte själv hade sett det jag uttalar mig om. Och jag tycker att reklamen är löjlig men inte värd den uppmärksamhet den får.
Och jag tror att ytterst få tar den på allvar och ser den som en sann bild av människor.

Men du har rätt i att den skulle uppröra folk om man bytte plats på männen och kvinnorna också... och det tycker jag är tragiskt då kvinnor gillar sex lika mkt som män.

Varför är det förresten så att vi människor så gärna pendlar mellan ytterligheter och har så svårt för nyanser. Varför tror vi att för att kvinnor skall bli sedda som seriösa och kompetenta så får de inte ses som sexuella? Måste detta vara ett motsatsförhållande?
Jag ser män som sexuella, men det hindrar mig inte från att även se att de kan prestera, känna och så vidare.

Men grattis till Jack&Jones - om det var uppmärksamhet de ville ha.. så lyckades de verkligen.

Vill dock lägga till att jag med mina frågor till kommentatören på inget sätt ville trycka till eller så, utan jag genuint undrar. Detta är mina åsikter, men någon annan kanske ser en aspekt jag inte såg och det är genom diskussion och utbyte av tankar och åsikter som man utvecklas. Att se saker från flera olika perspektiv är alltid viktigt.

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2011-03-29 15:58:59

Måste bara få säga att din kommentar i hanapee angående jack&jones reklam var utmärkt! Lite sexuella känslor är aldrig fel och en hel del tjejer/kvinnor måste ändra sitt sätt att tänka, de gör sig själva till objekt och offer för något som egentligen rör de själva.



Men som sagt, jag gillade verkligen din kommentar! Rakt igenom!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela