Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En ny dag

Publicerad 2011-03-30 08:01:07 i Allmänt,

Så här glad var Nico när han vaknade klockan 7.

Får erkänna att riktigt så glad var inte jag. Han har nämligen vaknat otaliga gånger i natt och varit ledsen. Ett skäl till hans många uppvaknanden kan vara hans större rörlighet som innebär att han snurrar runt i sängen och hamnar på tvären, inklämd i ett hörn eller liknande och så blir han upprörd.

Skall bli skönt när han inser att han faktiskt kan flytta sig tillbaka själv. Eller som Hampus uttryckte det "när han inte vill ha allting serverat"... och så är det ju lite. Han vill gärna att man fixar allt åt honom.

Förutom att han vaknade hela tiden så roade sig en av katterna med att välta ner ett glas som gick i en miljon microbitar - precis där Nico brukar leka. Så fick inleda dagen med att först plocka gladbitar och sedan dammsuga varje millimeter flera gånger för att vara säker på att inget glasdamm fanns kvar.

Just nu ålar Nico runt på golvet och är relativt tyst, för att vara honom, så länge något han vill ha inte åker in under soffbordet för då blir det vrålande.

Ser lite ut som hej-kom-och-hjälp-mig i vardagsrummet nu då jag placerat ut massa leksaker på lagom avstånd från varandra för att uppmuntra Nico att åla runt och träna sig på att krypa. Det bästa hade varit om man kunde deressera katterna att lägga sig på lagom avstånd hela tiden men de håller sig helst ur vägen då han alltid försöker dra av dem öronen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela