Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det var ju inte helt genomtänkt

Publicerad 2011-03-12 07:44:06 i Nytt på bebisfronten,

Om man vet att det finns en risk, en ganska överhängande sådan, att ens barn kommer vakna tidigt så bör man kanske inte vara vaken till midnatt. Men igår kväll drabbades jag av en plötslig pigghet. Medan jag väntade på att Hampus skulle komma hem så var jag inte ett dugg trött. Istället läste jag om montessoriförskolor och kom fram till att det kunde vara ett bra alternativ. När Hampus sedan kom hem så pratade vi, åt lite och såg tv-serie. Sedan var jag trött, och somnade, alldeles för sent. Speciellt när det sedan visade sig att Nico skulle vakna och vägra somna om redan strax efter 4.

Så nu har jag efter inte speciellt många timmars sömn fått försöka hantera att lynnigt litet barn som är arg och högljudd vare sig han ligger i sängen eller är uppe. Visst bjuder han på ett och annat charmigt leende och ett litet fniss då och då, men hans glädje varar inte mer än någon minut.
Just nu känns det som om han är inne i den mest obstinata fasen han varit i. Han är trött men vill inte sova. Om han sa sova så vill han inte sova på rygg inte på sidan och inte heller på mage. Han bara kastar sig hit och dit i utmattat gnäll. Han vill att man skall hålla hans hand men han vill samtidigt att man skall gå. Han vill ha mat, men inte äta. Vill upp i knät, men vara på golvet på en gång. Man kan liksom inte göra rätt.
Visst håller han sig på bra humör om all fokus är på honom och man rättar sig efter alla hans nycker, men det funkar ju inte. Jag har inte orken och han kan inte lära sig att vid minsta gnäll så släpper jag allt och bara gör som han vill.

Nu ligger han i sin säng igen eller och jag håller tummarna för att han somnat för det är tyst nu.
Själv skall jag ligga här och må illa. Åt avocado i natt. Mår illa av avocado. Varför gör jag det?

Kommentarer

Postat av: tilda

Publicerad 2011-03-12 09:02:54

Lägg av!!! Jag är sååå avundsjuk på dig just nu =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela