Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Busig liten

Publicerad 2011-07-02 13:54:43 i Allmänt,

Jag städar i sakta mak. Det är så jag föredrar att städa. I lugn och ro, en sak i taget, med små pauser då och då. När man städar tillsammans med en livlig liten buse har man inget större val ändå än att städa just på det sättet. Ändå lyckades han två gånger med att finta mig idag.

Först skulle jag snabbt ner och hämta tvätt i tvättstugan. Kan inte ta med honom ner dit så jag satte honom i gåstolen och tänkte att då kommer han i alla fall inte så himla långt och kan inte pilla i kontakter eller liknande.
Sagt och gjort, sätter honom i den och rusar ner, hämtar tvätten och upp igen. Och där sitter Nico på golvet i hallen med ett stort leende....
Då vet man det... han kan numera tippa/åla sin väg ut ur gåstolen och ner på golvet. Var ju tur att han inte slog sig i alla fall.

Sedan höll jag på att lägga in tvätt och röj i sovrummet medan Nico kröp runt. Jag hade inte riktigt kollpå vad som fanns på golvet på Hampus sida av sängen men när Nico försvann runt sänghörnet så gick jag efter... och tur var väl det för där stod en kastrull med popcorn. Nico trodde han hittat candyland och snabbt som attan dök han ner i den och bara mölade in popcorn i munnen som jag sedan fick pilla ut igen. Vicket fynd tyckte han.

Efter alla sina strapatser så sover han en stund nu och jag tar en paus. Axeln plågar mig, men vill få lite ordning här hemma så bara att bita ihop. Fortfarande en hel del plock kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela