Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Stackars lilla Nico

Publicerad 2011-01-27 21:16:34 i Nytt på bebisfronten,

... och stackars lilla mig.

Första natten Hampus skall jobba och Nico drabbas av psykbryt. Började efter vi kommit hem förut. Han var till en början glad men vägrade sova. Så fort man närmade sig sängen blev han helt hysterisk och grät floder. Istället var han uppe och blev övertrött deluxe. I slutet låg han på mage med pannan i golvet och bara tjöt. Vägrade äta gjorde han också.

Hampus lyckades dock tillslut natta honom (detta var alltså innan han åkt till jobbet), och jag lyckades nån timme senare få i honom nästan 120ml. Dock vaknar han och gråter förtvivlat nån gång i halvtimmen.. eller vaknar och vaknar... vissa gånger gråter han i sömnen. Om han är vaken trevar han hysteriskt efter ens hand när man kommer in och kramar med sina små fingrar som om han trodde jag var försvunnen för alltid. Känns som akut separationsångest eller något. Bara att hoppas att han lugnar sig senare. Tycker det är så hemskt att se honom så ledsen.

Har lovat Hampus att inte falla för frestelsen och låta Nico sova i vår säng hos mig i natt. Jag vet ju att det bara är dumt att bryta hans vanor, men är ju så mysigt och smidigt att ha honom hos mig. Men nej... jag skall stå emot.

De senaste dagarna har Nico provat att äta massa saker han inte ätit innan. Om han kunde ge betyg tror jag det skulle se ut så här:

Biff Stroganoff: Fem feta minus  - - - - -
Ost: Fyra plus, nästan fem ++++
Kyckling/grönsaker: Tre minus - - -
Blåbär: Fyra plus ++++
Broccoli: Tre plus +++
Kiwi: Tre plus +++

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela