Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Så gick det

Publicerad 2011-01-05 12:59:38 i Nytt på bebisfronten,

Om man, som jag, trodde att Nico kanske hoppade över sin sovstund... eller inte behövde sova just då egentligen... då trodde man fel.

En halvtimme senare, efter att glatt och i godan ro ha lekt på golvet, blev han totalt och hysteriskt övertrött. Bara grät och grät, viftade med armarna och gnuggade sig så våldsamt i ögonen att han rev sig och började blöda. Väl i sängen blundade han hela tiden men kastade sig av och an gråtandes. Tog ett jäkla tag innan jag fick honom att komma till ro.

Jag lyckades genom det bästa tips jag nog har till föräldrar med väldigt svårsövda barn. Extremt hyschande. Alltså att säga "ordet" Ssschhhhhhh. Och nu pratar jag inte om ett lugnt stillsamt ljud utan man skall ta i allt vad man bara kan, med hela sin lungkapacitet, tills man ser att barnet börjar slappna av... då kan man långsamt göra det tystare och tystare. Det sägs ju att detta ljud lugnar bebisar eftersom det påminner om ljudet av mammans blodomlopp från när bebisen låg i magen, och då får man tänka på att ligger man där inne så låter blodomloppet rejält... så SSSCCHHHH:a på för allt vad ni är värda.

Så vi kan ju i alla fall komma fram till att det är svårt att säga "Så här ser Nicos dag ut"... för det varierar en hel del det..hehe.. men å andra sidan hade jag väl knappast kunna redogöra för min egen dag i generella drag heller. Med en mamma och en pappa som inte alls är bra på rutiner kan man väl kanske inte förvänta sig ett barn som går efter klockan... Vi får skylla oss själva helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela