Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Mörkläggning

Publicerad 2011-01-03 00:21:52 i Nytt på bebisfronten,

(Skulle sovit för länge sedan men nu ligger jag istället och fösöker att inte tänka på att det kan vara en mus i sovrummet - den kan ha rymt till annat rum vid detta laget med - så tänker vi inte mer på det... lalalala)

Jag har tidigare från olika håll hört att det är lättare för barn att sova i ett riktigt mörkt rum, och jag har ju även sett att Nico störs av ljus och gnuggar sina ögon och drar filten i ansiktet för att "komma undan". Att jag inte haft helt mörkt beror enbart på bekvämlighetsskäl, dvs att det är svårt att kolla till honom på natten om jag inte kan se honom.

Idag tänkte jag dock att jag skulle prova, och hittills verkar det som om han somnar lättare och dessutom sover längre pass när vi har helt släckt i rummet. När vi har råd att införskaffa bokhyllorna till hans rum skall jag nog försöka fixa en lamåa med mycket milt sken som vi kan ha innanför dörren någonstans så man kan tända och se vad man gör när han vaknar på natten.

(Tycker jag hör små musaktiga kraffsningar och skrapningar hela tiden nu.... fy vad hemskt... och missförstå mig inte nu för jag har inget emot varken möss eller råttor egentligen.. men vilda möss i sängen är ett stort nej tack)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela