Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Morgonstund

Publicerad 2011-01-29 07:52:01 i Nytt på bebisfronten,

Nico somnade om och sov faktiskt till 7 sedan. Han vaknade nog av att Hampus kom hem och jag förflttade mig till soffan för att inte störa Hampus sen när jag skulle gå upp.
Först var han tyst och lugn, och småpratade mest och gjorde små pruttljud vilket gav mig förhoppningen att han kanske inte var på falsetthumör. Dock tycks detta bara ha varit uppvärmningen för nu kommer det ett och annat tjut av glädje här.

Bjuder på två bilder av Nico i sin nya Lindex-outfit. Måste dock påpeka att han sitter som en liten hösäck och därmed ser lite mer ut som en tjockis än vad han egentligen är.





Sofia frågade i en kommentar angående eftermiddagsluren och Nicos sovvanor. Han sover överlag mycket mer på förmiddagen. Hela hans sömn ser ju åt så att han sover ungefär 19.30 till 06.30, men man kan väl ta bort ca 45 minuter om man skall räkna med de stunder han är vaken och äter etc. på natten. Det blir ju 10 timmar och en 15 minuter ungefär. Sedan vill han oftast (inte alltid) sova ca 08.00 till 10.00. Då är vi uppe i 12 timmar och 15 minuter.

Fast det kan se väldigt olika ut för ibland vill han inte sova igen förrän 10 och sover då till 12, men blir ju samma antal timmar ändå.
Sedan är det nog oftast så att om man är hemma hela dagen så vill han sova vid 14 eller 15,och det varierar stort hur länge han sover då. Kanske någon timma eller upp till tre timmar. Är man däremot iväg någonstans så kan han småsova korta stunder i bilen med vägrar sova när man kommer hem.

Med andra ord kan han sömn variera ganska stort från att sova mycket mer än 15 timmar på ett dygn till att sova mindre. Har ju försökt få in rutin på hur han sover men det är stört omöjligt just nu känns det som för dels är han väldigt känslig för minsta förändring i rutinen så det funkar bara om alla dagar ser verkligen exakt likadana ut, och dels för att när han är superpigg så går det ju verklgen inte att få honom att somna och när han blir jättetrött så går det inte att hålla honom vaken.

Är lite likadant med hans matvanor egentligen. Har svårt att få in rutiner där också eftersom han vill äta mycket mindre på morgonen och förmiddagen än vad han vill på eftermiddagen. Dock känns det som att hans nätter blir bättre och bättre och har hopp om att långsamt få bort hans nattmål runt 04 snart. Känner också att om vi kan få till att hans nätter fungerar så gör det inte jättemycket om hans dagar är lite mer ostrukturerade.
Kan inte se något samband att han skulle sova bättre de dagar hans rutin följs mer exakt. Men får fortsätta skriva logg ett tag och se om några mönster framträder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela