Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lite bra o lite dåligt

Publicerad 2011-01-06 00:39:10 i Nytt på bebisfronten,

Nico hamnade ju lite off med sina sovtider idag. Han sov ju från ca 12.30 till ca 13.30. Sedan var han vaken och pigg och ville inte alls sova förrän vid 17, vilket inte alls är optimalt eftersom det är så sent (eller tidigt, beroende på hur man ser det) om man ser på vilken tid han annars brukar somna för natten. Han somnade också ganska hårt och när klockan blivit 18.15 kände jag att jag nog fick ta och väcka honom även om det sved lite i hjärtat när han sov så gott.

Det var en yrvaken och sur liten plutt som jag lyfte upp ur sängen. Sedan gjorde jag iordning risgröt som jag tog mango i. Han åt som vanligt mycket och glatt. Fick sätta stopp tillslut då jag är rädd att han skall bli hård i magen om han äter för mycket. Måste rådfråga med BVC om hur mycket man egentligen kan ge honom, och när jag kan börja ge mer än en gång per dag.

Sedan satt han med oss till 20 då jag bestämde att det var dags att sova fast han inte visade tecken på att vara så trött. Gick in för att byta på honom och upptäckte då att han hade flammande röda nässelutslag på hela bålen, under armarna och på armarna... och insåg att en del av dem funnits där ett tag men att jag trott att det var torra utslag, men nu var de liksom mer irriterat röda. Det innebär ju att han är allergisk mot något... och det enda jag kan komma å är egentligen mangon. Han har ju fått mango ganska mycket det sista och hans utslag har ju förvärrats hela tiden, men har inte sett sambandet förrän nu. Skall testa att inte alls ge mango ett tag och se om det blir bättre. Men är hans utslag lika omfattande imorgon får jag nog ändå åka in till BVC så de får kolla på det.

Var lite orolig ett tag att det skulle sätta sig på luftvägarna men verkade inte vara något problem. Sedan vet jag inte om det berodde på att jag matade sent eller om det hade att göra med allergin, men vi hoppas på det första, men han sov gott utan att ens vakna till ända till midnatt då han ville äta och sedan somna om direkt. En klar förbättring!

Får försöka upprepa samma taktik i morgon, minus mango, och se om det kan rätta till hans nattsömnsproblem. Taktiken är alltså att istället för att han småäter hela dagen så får han bli mer hungrig så att han äter rejäla mål, samt ge honom det mest rejäla målet (det med riktig mat) på kvällen. Inte låta honom sova på dagen förrän han verkligen är trött och då inte låta honom sova hur länge som helst. Samt att han skall somna för natten vid 20.

Nu hoppas jag att han sover lika bra resten av natten, och att detta innebär att han kan sova lite längre på morgonen eller i alla fall att han inte vill gå upp på morgonen innan klockan 7.
Framför allt hoppas jag att hans allergiska utslag gått ner imorgon.

Förresten, om det är någon av er som läser som vet, om det är mangon som gett utslagen - innebär det då att han är helt allergisk mot detta eller kan det vara så att han fått utslagen för att han ätit för mycket av det det sista? Så synd om han inte kommer äta det alls sedan då det är hans favorit.

Slutligen tack till er som tagit er tiden att presentera er idag. Var jättekul att få läsa, och hoppas att fler i framtiden har lust att säga hej :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela