Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En kommentar på en kommentar

Publicerad 2011-01-21 07:42:00 i Åsikter,

Attityden säger fortfarande att män är bra pappor, makar etc. bara de föröker medan kvinnor måste vara på gränsen till perfekta om det skall räknas.

Jag håller inte riktigt med om detta. Vad gäller attityden gentemot män som pappor och makar så tycker jag samhället, speciellt genom sin lagstiftning, säger att män är och förblir sämre föräldrar. Något man tydligt ser i till exempel vårdnadstvister. Sedan handlar det ju såklart också hur man definierar en bra pappa och en bra make. Men det är ju ganska ofta man kan läsa i en vanlig dagstidning om "så här många av alla män är otrogna" etc. vilket jag tycker speglar synen på män i samhället.
Sedan finns det ju såklart ojämlika förhållanden och destruktiva förhållanden, men jag talar nu om samhällets syn i stort.

Vad gäller kraven på kvinnor tycker jag att de främst, ofta enbart, kommer från andra kvinnor. Aldrig har en man uttryckt en negativ åsikt om mig som mamma, medan andra kvinnor är mycket bra på att berätta om hur man skall vara och vad man måste göra för att vara en bra mamma.

Jag kan tycka det är orättvist när män får höra kommentaren att de inte skall tycka synd om sig själva när det finns kvinnor som har det värre. För en misshandlad man är det ju ingen tröst att någon annan kanske har det värre.. man skulle ju aldrig säga så till en misshandlad kvinna.

Sedan är detta ett område med många aspekter och många lager men det är ett problem att man bara strävar efter jämlikhet för kvinnor och fortsätter se problematiken så som den var för hundra år sedan. Det är ett problem då man säger att alla män är på ett sätt och kvinnor på ett annat, att kvinnor är svaga och män har makt. Man förenklar och det kommer aldrig leda till förändring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela