Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

2 saker som stör mig

Publicerad 2011-01-02 09:02:55 i Åsikter,

Nu skall här klagas... jajemensan.

Fyrverkerier

Visst fyrverkerier kan vara vackra att titta på...men...ett stort MEN..
mina katter är inte de enda djuren som blir hysteriskt rädda varje högtid då det fyras av raketer och smälls smällare. De ålar runt på golvet i skräck och gömmer sig (ibland i ett halvt dygn efteråt om det varit riktigt illa). Hur många hundar och katter som helst lever i panik dessa dagar, och tänk då på alla vilda djur som skräms.

Dessutom släpps det ut massa tungmetaller i naturen av fyrverkerier för att inte tala om alla raketrester som blir liggandes överallt. Förutom detta skadas hur många människor, och djur, som helst varje år. Vem kom på tanken med en tradition som innefattar riktigt fulla människor och saker som exploderar?

En i mammagruppen hade ett jättebra alternativ tyckte jag. Vackra kinesiska ljuslyktor som stiger mot himlen när man tänder dem. Vackert - och tyst! Förbjud privatpersoner att köpa raketer, och om man nu nödvändigt vis vill se natthimlen spraka så låt varje kommun ha ett offentligt uppskjutande med ett begränsat antal raketer under en begränsad tid. Som det är nu skjuts det ju flera dagar innan och flera dagar efter, i tid och otid (Nico väcktes av det i natt bland annat).

Anna Wahlgren

Jag hade ju hört talas om denna människa och lite om hennes metoder innan, men inte förrän Sofia länkande till hennes hemsida förstod jag vidden av denna människas idioti.

Att människor använder sig av hennes ovetenskapliga och, i mitt tycke, omänskliga metoder är skrämmande. Detta bara måste skapa trauman hos barn. Metoderna är brutala och känslokalla, och går till stor del ut på att undvika ögonkontakt, vara hårdhänt, ignorera behov och behandla barnet (eller ungen som hon kallar det på sin hemsida) som en hund man skall uppfostra (skulle dock inte ens behandla ett djur på det sättet).

I Annas värld handlar det inte om ömhet, närhet och värme eller om att en liten invidivid skall få känna trygghet och utvecklas till en egen person utan där handlar det om att vara auktoritär, bestämma och forma bebisen till att vara tyst och stilla och göra det man vill. Vill bebisen inte sova? Tryck ner och håll fast den i sängen. Vill bebisen inte äta? Håll fast den och tvinga i mat utan att titta på den.

Jag blir riktigt arg och ledsen av det hon skriver och fattar inte att människor lyssnar på henne. Och sedan att hon säger att barn skall sova på mage med argumentet att skit i statistiken gällande PSD, för det är män som tagit fram den...ehhh... va?

Jag anser helt seriöst att denna Anna borde dömas i rätten för uppmanande till barnmisshandel och vanvård. Allt baserat på hennes egna små teorier som inte har vetenskaplig grund, inte är vetenskapligt testade och inte ens baseras på någon typ av utbildning. Gaaaaahhhhh!

EDIT: Efter förfrågan infogar jag här länk till Annas hemsida så kan ni läsa och själva se vad ni tycker.

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2011-01-02 12:18:06

Vad har Anna för hemsida ??

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela