Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lagom arg?

Publicerad 2011-12-25 11:41:18 i Allmänt,

Jag tycker det är så svårt att veta när det är befogat att bli arg och hur arg man får bli. Varje gång jag blivit arg på Nico har jag en enorm ångest.
Bland annat så krånglar Nico alltid mycket mer när jag skall lägga honom än när Hampus gör det, och det sista så vill han inte gärna sova efter lunchen trots att man märker att han är trött och behöver det. Och då har han kommit på ett knep för att få mig in i rummet igen. Han stoppar fingrarna i halsen tills han kräks. Och det gör mig vansinnig.
Så idag när han vrålat, kastat ut allt ur sängen och slutligen försökt kräkas så gick jag helt enkelt in, la tillbaka hans kuddar, torkade honom om munnen och la honom ner. Sedan gav jag honom napp och snutte och sa "Nu SKA du sova"... och argt lät det... och sedan gick jag ut igen.
Sedan fick jag ångest... tycker inte om att bli arg på honom... men jag måste väl i ett sådant läge? Han kan ju inte lära sig att han får som han vill genom att kräkas med flit? Det är ju ohållbart.
EDIT: Bara för att klargöra så handlar det alltså inte om att han gråter så hysteriskt att han kräks, för han skriker mer argt än han gråter... Det handlar alltså inte om en sådan missuppfattning från min sida. Han stoppar handen ner i halsen tills han kräks med flit. Jag har sett honom göra det, och han gör det även i andra situationer.

Kommentarer

Postat av: Helene

Publicerad 2011-12-25 18:36:00

Vet inte om du vill ha min åsikt men du får den ändå ;). Som förälder måste vi kunna sätta gränser, allra helst när barnen hittar sina sätt att få sin vilja igenom, annars blir det nog gränslösa barn.



Sen är det nog väldigt olika HUR vi sätter våra gränser. Lagen säger att vi inte får bära hand på våra barn i uppfostrande syfte. (vilket nog är tämligen främmande för de flesta av oss) Tror inte att du behöver känna ångest Emma, du är en kärleksfull mor utifrån vad man kan läsa av dina inlägg! Det är en jäkla skillnad att ha en sträng (arg) röst och göra sina barn illa.



Oj vad lång kommentar detta blev. God fortsättning förresten:)

Postat av: Minna

Publicerad 2011-12-28 22:44:11

Jag blir arg på Adde då och då, men har aldrig känt att det är konstigt? han är ju ingen dans på rosor varje dag så att säga. jag går ju inte lös med alla svordomar jag kan men nog tänker jag både piss, fuck och shit ibland. typ dagligen. Man får bara ta ett djupt andetag, ibland har jag kokat över och höjt rösten snäppet för mycket och mått apa för det efteråt. Men Adde verkar förlåta snabbt, så det får man nog göra som mamma också. förlåta sig själv alltså.

Postat av: Sofia

Publicerad 2011-12-29 23:34:31

Klart man måste få bli arg ibland. Arg är en lika naturlig känsla som glädje, ledsen eller vadsom :) om ungen gör något dumt klart man bli arg. Jag hade gjort precis som du och det helt utan ångest :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela