Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

WTF!!

Publicerad 2010-10-17 08:42:17 i Nytt på bebisfronten,

Just nu är jag lite irriterad. Eller, ganska mycket... Varför? Jo ser ni detta är skälet:

Som jag nämnt innan är min bebis ett riktigt matvrak. Han äter och äter och äter. På grund av sin hunger sover han sällan längre pass. Jag har tagit upp detta på BVC och de har frågat vad jag ger honom, och jag har svarat NAN1. Inget mer har sagts om det. Har inte tänkt mer på det eftersom det på NAN2 står från 4 månader.

Nu kollade jag själv upp på nätet och vad finner jag?? Om man inte ammar (vilket jag ju då inte gör, eftersom jag inte kunde) skall man ge NAN2 med en gång!! Varför har ingen sagt detta till mig? Tydligen står det finstilt någonstans på paketet.
NAN2 innehåller tydligen mer långsamma kolhydrater så att barnet kan hålla sig mätt längre, samt mer järn.

Blir så jävla arg. Om han varit mätt längre hade han kanske inte ätit så förbenat. Och nu är det faktiskt inte av själviska själ som utebliven nattsömn jag blir arg utan för att han om han åt mindre kanske hade fått i sig mindre luft och haft mindre ont i sin lilla mage.

Blir att åka och köpa redan idag. Två månader! I två månader har han ätit detta, haft problem och ingen inom sjukvården har sagt något fast de fått veta flera gånger att han inte ammar och äter NAN1. De borde väl veta att NAN1 är för de som ammar men bara vill ge tillägg?

Blir så jävla ledsen med, för känner mig som en usel mamma som inte vetat detta innan. Min mamma till och med frågade mig för ett tag sedan om man inte kunde ge NAN2, men jag svarade att de var tvugna att vara 4 månader eftersom det var vad jag sett och hört från sjukvården innan. Om jag bara hade läst mer på baksidan av paketet eller kollat på nätet innan. Fan också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela